Luzern-Festivalen i Schweiz

Luzern-Festivalen i Schweiz er en udsøgt musikfestival i værdige omgivelser. Skal du på kulturrejse til Schweiz og er interesseret i musik og natur, så læs mere om festivallen i Luzern.

En af Europas ældste festivaller

Hvis det gælder kvalitet frem for pragt, publikumstal eller reklametrommer, er Luzern-festivalen svær at overgå. Det er en af Europas ældste (indstiftet af Toscanini i 1938), mest bredtfavnende og mest charmerende og nævnes ofte i samme åndedrag som de øvrige større sommerbegivenheder inden for musikken: Salzburg, Bayreuth, Aix-en-Provence, ja, selv Glyndebourne. Et imponerende katalog af verdenskendte dirigenter, orkestre (undertiden over en halv snes), solister og kammerensembler giver koncerter på en række forskellige lokaliteter, bl.a. det nye, ultramoderne Kultur- og kongrescenter. Det ligger på de Lido-agtige bredder af den smukke Luzernsø og byder på et dramatisk afbræk fra byens middelalderlige eventyrbogs-miljø.

Luzern og Wagner

Luzern er populær blandt turister, til dels fordi den er selve billedet på en schweizisk by. Wagner, der var fortrolig med denne egn, skrev: “Jeg kender ikke noget smukkere sted i denne verden!”, og når han var i byen, opholdt han sig på det store Schweizerhof Hotel fra 1800-tallet (splinternyt efter nyindretning i 1999). Dets gæstebog er fyldt med navnetræk fra nylige festivalgæster, som f.eks. Princhas Zukerman, Mstislav Rostropovitj og, forhåbentlig, en selv.

Luzern ligger små 60 kilometer sydvest for Zürich. Festivallen har program fra midt i august til midt i september.