Paven træder tilbage

I en erklæring idag meddeler Pave Benedikt XVI, at han abdicerer som pave fra slutningen af denne måned. Den officielle begrundelse for den chokerende nyhed er, ifølge BBC, hans helbred og alder. Det er første gang siden 1415, at en pave trækker sig fra sit embede.

“Efter gentagne gange at have gransket min samvittighed over for Gud er jeg kommet til den vished, at min styrke, på grund af en fremskreden alder, ikke længere står mål med en passende ledelse af Petrine-ministeriet”, udtaler Pave Benedikt XVI.

“I dagens verden, der er præget af så mange hurtige ændringer og rystet af spørgsmål af dyb relevans for troens liv, er det, med henblik på at lede Sankt Peter (Peterskirken, red.) og forkynde evangeliet, både nødvendigt med styrke i sind og krop, en styrke, som i de sidste par måneder er blevet svækket i et sådant omfang, at jeg har måttet erkende min manglende evne til at leve op til det ansvar, der er blevet mig betroet. ” (Begge citater er oversat fra engelsk og hentet fra BBC).

Pave Benedikt XVI. Billede/ophav: Marek Kośniowski

Vatikanet er et populært kultur-rejsemål

Vatikanet har i flere år været ét af Roms mest populære kultur-rejsemål med Vatikan-museet og Peterskirken som to af de absolutte højdepunkter.

Den seneste udvikling i pavedømmet vil nok ikke mindske interessen for den i forvejen gådefulde og mystiske pavestat – der også er verdens mindste stat – i hjertet af Rom.