Atlanterhavsfestival på Madeira

Tager du på kulturrejse til Madeira i juni, venter der mange store oplevelser, og netop i denne sommermåned hersker der på grund af Atlanterhavsfestivalen hver weekend en helt speciel stemning i Funchal.

Indbyggerne på Madeira er stolte over det alsidige kulturliv og deres traditionsrige folkefester, som afholdes året rundt. Starten på sommersæsonen fejres på Madeira i juni måned med den festlige Atlanterhavsfestival, som arrangeres af det regionale turistråd og er en vigtig begivenhed, der kombinerer forskellige former for underholdning og kultur.

Atlanterhavsfestivalen på Madeira kan i grove træk opdeles i tre temaer. Først og fremmest afholdes der i løbet af festivalen Madeiras Internationale fyrværkeri konkurrence, men også Madeiras musikfestival og ikke mindst diverse kulturelle arrangementer er værd at opleve.

Fyrværkeri på Madeira

De mange arrangementer og forestillinger i løbet af Atlanterhavsfestivalen er ikke blot et ekstra krydderi for de mange besøgende, men sætte også ekstra kulør på Madeiras hverdag for del lokale og specielt hver lørdag jubler indbyggerne i Funchal over den fantastiske konkurrence med verdens bedste fyrværkerishows. Madeira er berømt i hele verden for de forrygende fyrværkerier opvisninger, som altid afsluttes med en stor finale nytårsaften, og som længe har været med på Guinness liste, som verdens største og flotteste fyrværkeri.

De internationale deltagere tilrettelægger storslåede fyrværkeri ”forestillinger” i harmoni med tilhørende musik og viser deres bedste præstationer med det krystal blå Atlanterhav som baggrund. Det udgør en unikke oplevelse, man ikke skal snyde sig for.

Fyrværkerikonkurrencen på Madeira foregår i 2013 på følgende lørdage: d. 8. 15. 22. og 29. juni.

Fest dag og nat

Tradition tro, fejrer hele Portugal de folkekære helgener Santo António, São Pedro og São João i juni måned, og det gælder også på Madeira. Festlighederne i Funchal fortsætte mange steder til langt ud på natten, og hele byen summer af en dejlig atmosfære.

Madeiras musikfestival byder på spændende koncertforestillinger flere steder, som i Palácio de São Lourenço, Teatro Municipal Balthazar Dias, Casa das Mudas (Calheta) og adskillige kirker i Funchal.

Er du på Madeira i juni, bør du ikke gå glip af denne fantastiske festival, der hylder øens sommer i fuld drag og omdanner den romantiske og smukke Madeira til en endnu gladere og mere musikalske ø.

Læs mere om årets festivaller på Madeira