På vandreferie ved Chamonix og Montblanc

Chamonix og Montblanc førsteklasses ski- og vandreterræn i smukke bjerglandskaber ved Rhône-Alpes i Frankrig

Det var ingen tilfældighed, at Chamonix blev valgt som vært for de første olympiske vinterlege i 1924. Længe før Chamonix blev udråbt til Europas bedste skisportssted for eliteskiløbere, var stedet et vigtigt center for bjergbestigning og alle alpinisters sommerhovedstad. Det gletsjerdækkede Mont-Blanc tårner sig op over byen, og i klart vejr kan man se Matterhorn 65 km væk. “Indtil nu havde jeg aldrig vidst – aldrig forestillet mig, hvad bjerge var,” sagde digteren Percy Bysshe Shelley efter et besøg her i 1816.

Chamonix-dalen gennemskærer Europas højeste bjerge og gletsjere og har betagende udsigter og terræner, der byder på uovertrufne vandreture om sommeren og avanceret offpiste-skiløb over høje, stejle og lange stræk om vinteren. Det mest fantastiske stræk – og ikke kun for eksperter – er det berømte Vallée Blanche, en kuperet, 19 km lang, uafbrudt gletsjernedkørsel gennem enestående smuk natur. Endnu højere oppe, i 3842 meters højde, ligger toppen af det sylespidse Aiguille du Midi, som er tilgængelig via verdens højeste svævebanetur, en frydefuld oplevelse for skientusiaster og højdeelskere.

Chamonix ligger ca. 600 kilometer sydøst for Paris, og kun omkring 80 kilometer sydøst fra Genève i Schweiz. Skal du på vandreferie så kan du regne med at svævebaner og lifter kører dagligt, året rundt. Tour du Mont-Blanc, her er afgang fra Chamonix. Læs meget mere om vandreferie i Frankrig og i ande del af alperne her på bloggen om kulturrejser.