Morrison-kulten lever videre i Paris

I 1971 døde Jim Morrison i et badekar i sin lejlighed i Paris, men besøger du hans gravsted i byen, er der stadig liv i legenden. Pere Lachaise-kirkegården i Paris er efter sigende den mest besøgte i verden, og det skyldes ikke mindst, at det var her, Jim Morrison blev begravet for nu snart 40 år siden.

Jim Morrison døde den 3. juli 1971 blot 27 år gammel på et tidspunkt, hvor hans band the Doors nød kæmpepopularitet over store dele af verden. Jim Morrison var inden sin død et symbol for en hel generation af unge mennesker oprør. Hans revolutionerende psykedeliske rockmusik får stadig i dag nye fans. Faktisk er mange af de pilgrimme, der nu besøger hans grav, så unge, at de slet ikke var født da Jim Morrison endnu var i live. Han var og er stadig en central del af rockkulturen.

Jim Morrison flyttede til Paris i 1971 – lige efter udgivelsen af L. A. Woman – hvor han boede med sin kæreste Pamela Coulson i kvarteret Marais. Det var også Coulson, der fandt ham død. Den officielle dødsårsag var hjertestop, men der blev ikke foretaget obduktion. Han blev begravet på Pere Lachaise, hvor kun fem mennesker var tilstede, og hans død blev først offentliggjort to dage efter begravelsen.

Jim Morrison er “medlem” af den såkaldte 27 Club – en håndfuld musikstjerner der døde som 27-årige. Af andre i klubben kan blandt andet nævnes Brian Jones (Rolling Stones), Jimi Hendrix, Janis Joplin og Kurt Cobain. Jim Morrison og the Doors stod bag uforglemmelige hits som “Riders on the Storm”, “People are Strange” og “Light My Fire”.

På kulturrejser til Frankrig vælger en del, at besøge gravstedet, der i øvrigt er overvåget døgnet rundt. Mange fans tager også til Paris nærmest udelukkende eller i hvert fald primært for at besøge Jim Morrisons grav.