La Fondation Maeght

La Fondation Maeght ligger i Saint-Paul-de-Vence i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, i det sydelige Frankrig og er en kunstsamlinger i verdensklasse i en village perché.

Saint- Paul-de-Vence er en perle af en middelalderlig, bilfri by på et forbjerg nord for Cannes, og hvis urgamle charme ikke er gået tabt trods mylderet af turister i højsæsonen. Træd indenfor i Fondation Maeghts kølige gallerier, og blev henført af et af verdens mest berømte, små museer for moderne kunst med en udsigt som intet andet. Denne kunststiftelses lavtliggende bygninger og dens luftige, pinjeskyggede, terrasserede have blev anlagt i 1964 og præsenterer kunstværker i verdensklasse af Giacometti, Miró, Calder, Braque, Matisse, Kandinsky og andre. Mange af de største kunstnere fra det 20. århundrede, der er repræsenteret, enten levede i Saint-Paul-de-Vence eller besøgte jævnligt stedet, hvor de spiste på det charmerende La Colombe d’Or og betalte regningen med et af deres værker. Restauranten og hotellet, engang næppe stort andet end en uformel bistro, er i dag en af områdets mest kendte, dels fordi den var tilholdssted for berømte billedkunstnere og forfattere, dels på grund af de origianle Chagall’er, Picasso’er og Léger’er, der pryder væggene i spisesalen. De rige og berømte indkvarterer sig her, men vil man opleve et af Provences perfekte overnatningssteder, skal man checke ind på et andet lille og utroligt charmerende hotel – Le Saint-Paul, lige midt i byen.
Saint-Paul-de-Vence finder du godt en halv times kørsel nord for Cannes, og kun 10 kilometer fra Nice. Du kan læse mere om La Fondation Maeght på www.fondation-maeght.com. Er du interesseret i kunst, så finder du mange andre indlæg om kunst i Frankrig og andre lande i Europa her på bloggen om kulturrejser.