Kulturseværdigheder i Abruzzo

Den kunstnerisk mest betydningsfulde by i Abruzzo-regionen er L’Aquila, der ligger på en af bjerget Gran Sassos skråninger. Byen er karakteriseret ved en uvurderlig kunstnerisk kulturarv. Fra det storslåede Basilica di San Bernardino til slottet fra det 16. århundrede, fra Basilica di Santa Maria di Collemaggio til Fontana delle 99 Cannelle (fontænen med de 99 springvand) udsmykket med en stenmaske til hver enkelt hane. Altsammen noget, der gør byen og regionen oplagt som et mål for en kulturrejse.

L’Aquila er berømt for ”la Perdonanza” (årligt religiøst kæmpeskuespil) og tilbyder endeløse muligheder for at lære om Italiens historie, kunst og tro. Desværre ramte jordskælvet i april 2009 byen og dens omgivelser meget hårdt, og forårsagede betydelig skade på dens dyrebare kunstskatte.

Besøgsværdige byer i Abruzzo

På den adriatiske side, som er kendetegnet ved lange sandstrande, ligger Pescara, byen der bevarer mindet om digteren Gabriele D’Annunzio, et vigtigt turistområde. Blandt de mange og typiske turistområder ligger Tortoreto, Giulianova, Silvi Marina og Roseto ved havet, og mod syd Ortona, Vasto og San Salvo.

Chieti, der ligger på en bakke nær kysten, har en pragtfuld katedral fra det 11. århundrede. Det nationale arkæologiske museum er også meget interessant og rigt på forhistoriske fund og levn fra græsk og romersk kultur.

En anden vigtig by i Abruzzo-regionen er Teramo, med sin middelalder-katedral og resterne af det romerske teater og amfiteater.

Italiensk landliv

Der er utallige gamle små byer, der er opholdssted for et italiensk landliv, som stadig holder sine traditioner i live gennem lokal folklore og håndværk.

Én af de mest maleriske byer er Scanno, som med sine snævre stræder, barokke porthvælvinger og gamle bygninger byder på autentisk italiensk charme. Denne typiske lille by i den italienske Sangro Valley ligger nær en fortryllende sø.

Sulmona, digteren Ovidios hjemby, er rig på historie og traditioner, og rummer kostbare kunstneriske levn såvel som Pave Celestino V’s berømte eremitageslot.