Festivaller i Edinburgh – kultur og musik i Skotland

Edinburghs Festivaler er et overflødighedshorn af skotsk kultur og her vil du komme helt tæt på den vidunderlige gæstfrihed som skotter er så kendt for!

Hvert år i august forvandles denne konservative by til midtpunktet for et overflødighedshorn af musik, teater, dans og alternativ underholdning i verdensklasse. Edinburgh International Festival har for nylig fejret sit 60 års jubilæum og har i mange år trukket store navne og talenter til byen. Næsten lige så kendt er The Fringe, festivalens aflægger for amatører, hvor man kan vente det uventede fra over 650 lovende ensembler fra hele verden, der optræder på mere end 150 spillesteder, fra ølhaller til gymnastiksale. The Fringe er i dag verdens største frie kunstfestival og dermed åben for enhver, der har lyst til at optræde. Aftenshowet The Military Tattoo (navnet kommer af råbet “doe den tap toe” (“luk for hanerne”) ved lukketid i hollandske kroer i 16- og 1700-tallet) er sandsynligvis verdens mest enestående militæropvisning, der finder sted i maleriske omgivelser på slottets esplanade. Sækkepiber og trommer og demonstration af gymnastiske færdigheder er måske ikke den store kunst, men det er fremragende underholdning. Og som alt dette ikke var nok, bidrager den årlige Edinburgh Film Festival ( i dag den længst uafbrudt løbende filmfestival i verden) og Jazz- og Bluesfestivaler til den kulturelle mangfoldighed. Billetter til de vigtigste begivenheder skal man helst købe i forvejen, men med et så enormt udbud kan man sagtens møde tomhændet op og alligevel være sikker på en pragtfuld oplevelse, især hvis man når at få den sidste aftens flotte fyrværkeri med.

Du kan læse om mange andre musik og kulturfestivaller i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser. Vil du vide mere om festivallerne i Edinburgh så kig på hjemmesiden www.edinburgh-festivals.com