Kulturrejser til Braga

Den gamle by Braga i Portugal har altid været et vigtigt center for kultur, handel og religion i denne del af Portugal. Braga er et naturligt mål for en oplevelsesrig kulturrejse.

Romerne dedikerede Braga til deres kejser og kaldte den Bracara Augusta, og gjorde den til deres galiciske hovedkvarter i år 216 f.Kr. Som følge af en række destruktive invasioner, blev byen genopbygget af biskop Pedro (1070-1093), der grundlagde byen som et af de vigtigste religiøse centre på den Iberiske Halvø. I det 12. århundrede blev byen sæde for Portugals ærkebiskopper, og landets religiøse hovedstad.

Seværdigheder i Braga

Bragas Sé katedral blev påbegyndt i det 12. århundrede, og det gør den til den ældste i Portugal. Enestående attraktioner inkluderer bl.a. et kapel, der huser Kong Joao den Førstes første søns grav fra det 15. århundrede. Sønnen Dom Afonso døde som barn. Katedralen huser også byens hellige kunstmuseum, der indeholder en rig samling af kirkeskatte, statuer, billedskærerarbejder og sjældne azulejos (glaserede kakler). Nær katedralen er den tidligere ærkebiskops palads, som kan dateres tilbage til det 14. århundrede. Der er adskillige andre religiøse bygninger i byen, f.eks. Misericordia Kirken fra det 16. århundrede, med sine barokke træskærerarbejder på hovedalteret, og Sao Vicente Kirken, der blev grundlagt i det 7. århundrede og genopbygget i 1691.
Vest for bymidten findes Biscainhos Paladset, et aristokratisk palæ oprindelig bygget i det 16. århundrede og nu hjemsted for etnografi- og kunstmuseum.

Oplevelser i nærheden af Braga

Sao Frutuoso de Montelios kapellet, der ligger 3,5 km fra Braga, er et af de få tilbageværende eksempler i Portugal på pre-romansk arkitektur. Bygget i det 7. århundrede blev det ødelagt af Maurerne og genopbygget fire århundreder senere. 4 km vest for byen står Tibaes Klostret, en storslået bygning i barokstil placeret midt i skovklædte haver og plantager.
Besøgende bør ikke gå glip af Bom Jesus do Montes religiøse helligdom, der er placeret højt på en skovklædt skråning 6 km øst for Braga. På toppen af en stor pilgrimstrappe står en imponerende kirke, hvorfra besøgende kan nyde en storslået udsigt ud over omgivelserne. Stedet har også en fin trappe i barokstil, hvis afsatser snor sig i zigzag op langs en træbevokset bjergside. Religiøse personer og folk der er historie interesseret valfarter til Braga fra hele verden og naturligvis fra resten for at se Bom Jesus do Montes.