Kulturrejser til Malaga

En kulturrejse til Malaga byder på en charmerende gammel bydel, en række interessante kulturelle seværdigheder, f.eks. det berømte Picasso-museum, et fantastisk helårsklima med masser af sol, og nogle af de bedste strande i Spanien på den berømte Solkyst. Og med sin ideelle beliggenhed giver byen desuden adgang til Andalusiens spændende og historisk interessante kulturbyer såsom Granada, Sevilla, Córdoba, Ronda, Jeréz og mange flere. 

H. C. Andersen i Malaga

Allerede i attenhundretallet var danskere på rejse til Malaga. Vor store danske forfatter H. C. Andersen besøgte byen af to gange i 1862, hvorunder han boede på hotel del Oriente del Fonda fra 30 september til 5 oktober og igen fra 22 til 29 oktober. Andersen syntes godt om Malaga, ja faktisk var Andersen så begejstret for Malaga, at han i sin rejsebog ”I Spanien” beretter, at han intet sted i Spanien følte sig så glad og så godt tilpas som i Malaga. På Plaza de la Marina er der opført en flot bronze-statue af Andersen, indviet af prinsesse Benedikte i forbindelse med 200 årsdagen for Andersens fødsel.

Malagas rige historie

Malaga byder på et spændende indblik i Andalusiens dramatiske historie. Byen er en af de ældste i verden og blev oprindeligt grundlagt af fønikerne 770 f.Kr. De kaldte byen Malaka, der sandsynligvis betyder salt, og som henviser til, at man saltede fisk nær havnen. Malaga var under kartagisk herredømme indtil den blev underlagt det romerske imperium, der udviklede byen yderligere og blandt andet byggede et amfiteater, som stadig kan betragtes på en kulturrejse til Malaga. Da byen faldt i hænderne på maurerne, der herskede over Andalusien fra begyndelsen af det ottende århundrede, blev byen et vigtigt handelscenter, og blev beskrevet som en af de største og smukkeste byer i Andalusien på det tidspunkt.

Malaga var først en del af det mægtige kalifat i Córdoba og derefter af emiratet i Granada, og var én af de byer i Spanien, der holdt længst ud mod den katolske generobring af Andalusien; byen blev først erobret af de kristne styrker i 1487. Sporene fra de mange kulturelle påvirkninger gennem historien er stadig synlige i Malaga og er et spændende vidnesbyrd om Andalusiens rige historie.

Malagas fantastiske klima

En kulturrejse til Malaga byder også på et behageligt, subtropisk-mediterreansk klima, der giver milde vintre og behageligt varme somre. Der er omkring 300 solskinsdage om året, men vinden fra det mediterreanske hav sørger for, at det som oftest ikke bliver en trykkende og ubehagelig varme, som man godt kan opleve længere inde i det andalusiske bagland. Om vinteren sørger Malaga-bjergene, Montes de Malaga, samt de varme havstrømme, for at temperaturen ikke falder så meget som længere inde i landet, og faktisk er vintrene i Malaga de varmeste i Europa, med en gennemsnitstemperatur på 17 grader fra december til marts. Gennemsnitstemperaturen for hele året er 23 grader om dagen og 13 grader om natten og Malaga er en af de få byer i Europa, som er grøn og frodig hele året rundt.

Malagas kulturelle seværdigheder

Malaga rummer flere kulturelle seværdigheder, end mange udenlandske besøgende ofte tror, da byen mest er kendt som en station for de mange flyrejsende, der vil besøge Andalusien. Ud over tyrefægterarenaen rummer byen også det berømte Picasso-museum, Museo Picasso, der rummer 155 værker af Picasso, doneret af Picasso-familien. Du har også mulighed for at opleve Alcazaba, som er en maurisk fæstningsbygning fra den tid, hvor maurerne holdt stand i Andalusien, samt det romerske amfiteater beliggende under Plaza de la Merced.

Malaga-murerne, der viser spor af romernes, fønikernes, visigoternes og maurernes tilstedeværelse i byen, er også et besøg værd, ligesom den gotiske kirke Iglesia de San Juan Bautista og Gibralfaro-slottet kan anbefales.

Sidst, men ikke mindst, er Malaga et perfekt udgangspunkt for udflugter til andre af Andalusiens spændende kulturbyer, såsom Granada, Córdoba, Ronda, Sevilla og mange andre.