Kulturrejser til Koh Tao

Koh Tao er en lille ø på Thailands østside. Den har i første halvdel af det 20.århundrede fungeret som fængsel for politiske fanger, men fungerer i dag som centrum for folk, som rejser til Thailand for at tage dykkercertifikat. Øen er i turistmæssig henseende forholdsvis lille, og modtager ikke millioner af turister som Phuket og Koh Samui.

Rejser du på kulturrejser til Koh Tao, er det en god ide at have en vis interesse for dykning eller undervandslivet generelt. Indtil nu har det været tendensen, at størstedelen af turisterne på Koh Tao rejste dertil med det formål at optjene et dykkercertifikat til en forholdsvis overkommelig pris. Øen er dog i stigende grad begyndt at modtage flere og flere almindelige turister, der har fået øjnene op for en ø, der ikke modtager nær så mange turister som mange af de andre resort-områder.

Koh Tao er i stigende grad ved at vende sig mod mere eksklusive boligformer, og sigter nu også efter at tiltrække lystfiskere med mod på eventyr. Koh Tao tager også gerne imod den almindelige familieturister, der bare gerne vil have en uge eller to, hvor de kan koble fuldstændig af. Men er målet at tage på kulturrejser til Koh Tao, er det nok undervandslivet, der trækker. Hvad enten interessen er at dykke, snorkle eller fiske, så kan Koh Tao tilbyde alt hvad hjertet begærer på og under vandet ud for strandene. Dertil kommer et pulserende natteliv på Sairee Beach, som er naturligt med de mange unge dykkerentusiaster på øen.

Men strandene i sig selv følger også flot med, og er som resten af Thailands turistområder perfekte til en dag, uge eller måned, hvor planen blot er at dase i solen.