Kulturferie på Phuket

Phuket er en af verdens bedste steder at holde badeferie. Man behøver dog ikke at bruge hele ferien på at dase på stranden. Thailands største ø tilbyder masser af muligheder, og man kan sagtens holde kulturferie på Phuket.

Phuket By er et godt udgangspunkt for oplevelserne. I byen historiske kvarter kan man begive sig ud på en vandring mellem de mange flotte, istandsatte huse, og mærke den særlige stemning. Arkitekturen er afvekslende og spændende, og de smukke bygninger indeholder en mængde kunstgallerier og butikker med kunsthåndværk. Man kan starte dagen på det overdækkede morgenmarked, bruge dagen til at finde gode tilbud i byen og slutte af med at spise ved havnen.

Phuket er mest kendt for strande som Kata, Kamala, Patong og Mai Kaio, men øen kan både tilbyde aktiviteter i bølgerne, meditativ afslapning og pulserende natteliv. På flere af strandene kan man sejle vandscooter eller flyve i faldskærm bag en speedbåd. Der er rige muligheder for at opleve de flotte og dramatiske kalkstensbjerge i Phangnga-bugten på en udflugt i havkano eller båd. I den skønne natur finder man et væld af flotte udsigtspunkter, hvor man kan opleve solnedgangen eller bare kigge ud over det veltempererede hav. Er man til golf eller wellness, er det bare at vælge mellem de mange golfbaner og resorts, der skyder op overalt på øen. Og ikke kun i Phuket By, men over hele øen er der mulighed for at feste hele natten.

Phuket har sågar fået sit eget Las Vegas. På Phuket Fantasea i Hat Kamale kan man opleve et kæmpe show med elefanter og akrobater, og spise i den familievenlige restaurant. Et andet godt tilbud til både børn og voksne er et besøg på Phuket Akvarium, hvor man kan gå gennem en glastunnel med hajer, rokker og en mængde forskellige fisk svømmende omkring sig. Nattelivet på øen indeholder både restauranter til enhver pengepung, diskoteker, livemusik og sågar en cabaret med masser af ladyboys.

Det store shoppingcenter Central Festival Phuket, der ligger på hovedvejen mellem Phuket By og Patong, er et godt udgangspunkt for den mere seriøse shopping, og på natmarkedet i Patong kan man afprøve sin evne til at prutte om prisen på et typisk thailandsk marked med både kopivarer og ægte thailandsk kunsthåndværk. Er man til lidt de lidt dyrere varer, kan man besøge Surin Plaza på vestsiden af øen, hvor man kan finde eksklusive indretningsartikler, antikviteter og brugskunst fra lokale designere.