Kulturrejser til Krabi

Krabi er en naturskøn provins i det sydvestlige Thailand, centreret omkring hovedbyen Krabi Town med cirka 25.000 indbyggere. Selv om den er et yndet turistmål, er den dog stadig uberørt af turister i en helt anden grad end nogle af øen længere sydpå. På kulturrejser til Krabi er den fantastiske natur det absolutte must, som man simpelthen ikke må snyde sig selv for at opleve. Symboliseret ved de to nationalparker, Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi og Than Bokkhorani, er Krabi et stilbillede på, hvor smukt Thailand egentlig kan være.

Natur

Naturen i Krabi bør også opleves fra søsiden. Bugten ud for Krabi er befolket med over 80 småøer, som er værd at opleve én for én, da de hver især er en unik oplevelse som man vil huske længe. På kulturrejser til Krabi bør man frem for alt også besøge Ko Phi Phi, der dels udgør en nationalpark under havoverfladen, og dels lægger sand til den billedskønne strand, der blev verdensberømt, da ”The Beach” med Leonardo DiCaprio blev optaget der i år 2000.

Naturen i området giver mulighed for at se skove, mangrover, jungler, naturlige vandløb og vandfald, som giver et billede af en næsten overnaturlig verden fyldt op med en natur i harmoni. Desuden er området hjem for en lang række sjældne fuglearter, der blot føjer til det surrealistiske præg, den totale naturoplevelse kan give. Trekking i de smukke og udfordrende naturomgivelser er en yndet beskæftigelse, både blandt almindelige turister og mere dedikerede vandrings-entusiaster.

Krabi og havet

Krabi-provinsen er desuden en yndet destination var dyrkere af alverdens vand-sport: dykning og snorkling blandt de mange koralrev, havkajak, sejlads og havfiskeri er udbredte sportsgrene i området. Naturens, og i særdeleshed mange af Krabis naturlige klippeformationer tiltrækker også mange entusiaster, der nyder bjergklatring og vandreture i den spændende junglebevoksning. Mulighederne for at udfordre sig selv i den maleriske natur er mange. Skulle man vi lyst til at udfordre sig selv i menneskeskabte omgivelser, er tigertemplet i Krabi Town også et besøg værd. Forudsat at man er villig til at gå de 1237 trin op til templet og dets fantastiske udsigt!

Får man, på kulturrejser til Krabi, brug for lidt afveksling fra oplevelsesferien ude i naturen, er stranden Ao Nang et naturligt udflugtsmål. Den minder i højere grad om turiststrandene på andre destinationer som Phuket og Koh Samui. Her er der muligheder for at nyde nattelivet, sidde i strandbaren, ligge og slikke sol på stranden foran rækkerne af palmetræer eller få sin dosis fastfood på de vestlige restaurantkæder, hvis man da ikke lige skal ud og købe souvenirs til hjemturen.

Inspiration til din rejse til Krabi

Vi håber ovenstående indlæg har givet dig inspiration til din rejse til Krabi. Her på kultur bloggen kan du læse mere om Krabi og andre rejsemål i Thailand. Du finder indlæg med fokus på kultur, natur og historie, du kan læse om man og drikke i Thailand og se flotte billeder fra rejser til Krabi i billedgalleriet.