Karlsbroen i Prag

Karlsbroen i Prag er Europas længste og smukkeste middelalderbro og rejser du på kulturrejse til Prag vil du helt sikkert “støde” ind i broen mindst en gang. De fleste besøger kun Karlsbroen for at få taget et foto, uden at kende til dens spændende historie.

Det meste af Prags nuværende arkitektoniske skønhed opstod i den glorværdige periode i 1300-tallet under Karl 4., konge af Bøhmen og Mähren og tysk-romersk kejser. Det var Karl, der grundlagde byens universitet og lod Karlsbroen, Prags højtelskede og værdsatte vartegn, bygge i 1357. Der er 14 andre broer over den turbulente Vltava-flod (der gik over sine bredder under de uhørt voldsomme oversvømmelser i 2002), men udsigten fra østenden af denne fodgængerbro er intet mindre end fabelagtig med udsyn til den bemærkelsesværdige blanding af bygninger på klippeskrænten i bydelen Malá Stranas (Den lille by), der fører op til Prags kongeborg på den modsatte bred. 36 helgenskulpturer i barokstil, hvoraf størstedelen blev opstillet i 17- og 1800-tallet, kroner broens 16 yndefulde buer over floden.

Ritualet med at besøge denne berømte bro på mange forskellige tider af dagen er næsten obligatorisk. En tidlig morgen ved den svaneprydede Vltava betyder, at man har broen helt for sig selv, mens de mange skytshelgenstatuer svæver som spøgelser i den lettende tåge. Midt på dagen er der et mylder af byens indbyggere, turister, gademusikanter og andre gøglere og småhandlende i T-shirts (“Czech ’em out!”). Om aftenen fortager stemningen af gadefest sig så småt, og broen fremtræder magisk, næsten fortryllende.

Hotel U Trí Pstrosu

Ikke langt fra Karlsbroen byder det romantiske boutique hotel U Trí Pstrosu (Hos De Tre Strudse) på værelser med frilagte loftsbjælker i egetræ og fremragende middage med tilhørende udsigt. Det var førhen Bøhmens første kaffehus, og dets massive, århundred-gamle mure dæmper al støj fra mylderet derude. Bed om et hjørneværelse, hvor udsigten er bedst. Hoteller i Prag er i forhold til andre storbyer i Europa billige, og mange vælger derfor at bo ekstra godt på en kulturrejse til Prag. Foruden selve kvaliteten på hotellet er der en ting der er vigtig når du vælger hotel til din kulturrejse til byen, og det er beliggenhed. Langt de fleste seværdigheder kan man nå til fods, hvis man vel og mærke bor det rigtige sted i byen. Læs mere om udvalgte hoteller i Prag her på bloggen om kulturrejser.