La Mezquita i Córdoba, Spaniens fineste moske

Ingen kulturrejse til denne del af Andalusien uden et besøg i Córdoba og den fantastiske moske Mezquita. Ja faktisk er Mezquita også et besøg værd selvom du måske holder ferie ved kysten og skal kører de 3-4 timer fra Malaga til Córdoba.

900 søjler danner en skov af onyks, jaspis, marmor og granit under hesteskoformede buer af bolsjestribet, rødt-og-hvidt marmor. Læg hertil dekorative mosaikker og gipsarbejder, og man har et af Europas mest betagende eksempler på spansk islamisk arkitektur. Mezquita blev bygget som moske af en række emirer mellem 700- og 900-tallet, hvor Córdoba var sæde for det vestlige kalifat og Europas største by. Senere blev den delvis ødelagt og i 1236 genopbygget som katedral. I sin tid var La Mezquita den ypperste islamiske arkitekturbedrift i Vesten, kun overgået af moskeen i Mekka. Katedralen der i dag ligger lidt kluntet placeret i dens midte, blegner ved sammenligningen, selv om dens barok-korstole af mahogni fra 1700-tallet er nogle af de mest kunstfærdige i Europa. Selv den tysk-romerske kejser Karl 5. fortrød at have ødelagt “noget så enestående” for at gøre plads til “noget så ordinært”. Fra den mauriske minaret, der nu er kirketårn, er der en flot udsigt over de gamle arabiske og jødiske bydele dernede, og et kort ophold i Appelsintræernes Gård er lige så velduftende og forfriskende, som det var, da kalifferne i sin tid boede her. La Mezquita Calle Cardenal Herrero i Córdoba ligger godt 300 kilometer syd for Madrid i den nordlige del af regionen Andalusien.

Kulturrejser til Andalusien

Andalusien er en af de områder i Spanien, ja i hele Europa som indeholder oplevelser og seværdigheder nok til mange kulturrejser. Læs indlæg om historien, naturen, maden, kulturen og meget mere her på bloggen om kulturrejser. Du finder også indlæg om udvalgte hoteller perfekt til en kulturrejse på egen hånd eller på en grupperejse. Priser på hotellerne kan du se i hotel oversigten og i billedgalleriet kan du se foto fra kulturrejser til Andalusien.