Jungfraujoch, tog til toppen af Alperne i Schweiz

Fabelagtige udsigter fra en af verdens højest beliggende jernbaner Jungfraujoch Berner Oberland, Schweiz. Skal du på kulturrejse til Schweiz, så bør du opleve en tur med toget der bringer dig til toppen af Alperne.

Den smukkest natur så lang øjet rækker

Schweiz’ naturskønhed er næppe større end i landets centrale region, Berner Oberland, og togturen op til Jungfraujoch er kulminationen af alle udflugter i højderne. Endestationen i Jungfraujoch i 3500 m’s højde har været verdens højest beliggende togstation i over et århundrede, og heroppe på et af de mest populære udflugtsmål i Scheiz kan man ofte føle sig hensat til en hovedbanegård i myldretiden. Kom tidligt eller sent på sæsonen for at undgå den største tilstrømning, og nyd så nogle af de mest fabelagtige bjerglandskaber nogetsteds i verden. Der er ophold undervejs og masser at foretage sig efter ankomsten, bl.a. et besøg i de iskolde dybder i det berømte Eispalast (Ispalads), et hulesystem, udhugget i en gletsjer, med en permanent udstilling af isskulpturer. Prøv at finde Sphinx-terrassen, hvis udsigt til tinderne Mönch og Jungfrau kun overgås af udsynet over Aletsch-gletsjerens 22 km isede, Europas længste. Frokosten kan indtages på restauranten Top of Europe, der giver begrebet “haute cuisine” helt ny mening (selv om maden bestemt ikke er det vigtigste her). Tag en omvej tilbage ved at besøge den traditionelle bjerglandsby Grindewald, der deler sit førsteklasses skiområde med den lige så pragtfulde Wengen. Det er et af regionens mest maleriske helårs-feriesteder (især populært på grund af de højtliggende vandreruter) med en fantastisk beliggenhed neden for Eiger-tindens vældige nordvæg. I Interlaken kan man indkvartere sig på Victoria-Jungfrau Grand Hotel & Spa. Dette elegante hotel, hvis betjening er i særklasse og effektiv som et schweizerur, er indbegrebet af luksus og synes uberørt (takket være hyppige, men umærkelige moderniseringer) siden dets åbning i 1865.

Togtur til Jungfraujoch

Der er daglige heldagsrundture fra Interlaken som ligger ca. 60 kilometer sydøst for Bern og omkring 150 kilometer sydvest for Zürich. Fra Grindelwald er der omkring 30 kilometer, grindwald ligger sydøst for Interlaken. Husk at vejret hurtig kan skifte i bjergene og rejser du på kulturferie i Alperne er det altid en god ide at have nogle dage til rådighed for togturen til toppen af Alperne lønner sig ikke i overskyet vejr. Du kan læse mere om kulturrejser til Alperne og andre områder i Schweiz her på bloggen.