Patmos, kulturrejse til Dodekaneserne i Grækenland

Patmos er en del af Dodekaneserne i Grækenland og er hjemsted for en rig religiøs og kunstnerisk fortid. Få inspiration til de kulturrejse til Patmos og de andre øer der udgør Dodekaneserne i grækenland.

Patmos og Johannes

Den hellige Johannes blev inspireret til at skrive sine Åbenbaringer under en toårig forvisning til Patmos, der begyndte i år 95. Den lille hule, hvor Johannes hørte Guds stemme (i dag kendt som Den Hellige Grotte), er kernen i Åbenbaringens Kloster. Men det store trækplaster er det høje, dominerende Johannes-kloster, et enestående eksempel fra 1000-tallet på et klosterkompleks med kirker og gårdanlæg, bygget som en borg til beskyttelse af dets mange religiøse skatte. Helt fra begyndelsen var klosteret udsmykket med storslåede malerier, træskærerarbejder og skulpturer. Dets rige lærdomstradition gjorde det til et berømt religiøst center, en prestigefyldt rolle, det stadig spiller i dag som midtpunkt for den græsk-ortodokse tro på de græske øer.

Johannesklosterets store bibliotek og arkivsamling er uvurderlige kulturskatte, næsten på højde med samlingerne i munkerepublikken Athos. Dets 900 års fødselsdag blev fejret i 1988 under stor pomp og pragt. Patmos byder også på verdslige glæder med et bjergrigt indre og fabelagtige strande, der tiltrækker folk, der er knap så religiøst anlagte.

Kulturrejser til Patmos

Skal du planlægge en kulturrejse til Patmos er her lidt praktisk information. Du kan også læse mere om Patmos og andre rejsemål i Grækenland her på bloggen.
Patmos ligger små 250 kilometer fra fastlandet i Grækenland. Den bedste tid at rejse på kulturrejse til øen er i foråret og efteråret. Fejringen af påskeugen og den græsk-ortodokse påske er en stor oplevelse på Patmos og ligger normalt i april – et besøg på Patmos er uforglemmelig og især hvis du har brugt tid på at forberede dit besøg.