Quadrilatero i Bologna

Quadrilatero i Bologna, hvor mad er en ren besættelse. Har du før været på kulturrejse til Bologna eller andre steder i regionen Emilia-Romagna i Italien ved du nok at maden er specielt god her og Emilia-Romagna går under navnet Italiens spisekammer. Området Quadrilatero, ligger øst for Piazza Maggiore i Bologna og vil du besøge området så afsæt god tid og spar på morgenmaden!

Bologna la Grassa

At være det fremmeste kulinariske center i et madbevidst land er en imponerende position, som Bologna la Grassa (Det Fede Bologna) stolt og selvsikkert har indtaget i århundreder. De fleste ture til denne smukke middelalderby er helliget jagten på gastronomiske oplevelser. Sæt derfor straks kursen mod Quadrilatero. Dette velkendte maddistrikt ligger i en middelalderlig labyrint, hvis snævre gader og søjlearkader med familiedrevne butikker udgør byens ældste og bedst bevarede kvarter. Bologna er fødested for mortadella-pølserne, den kødfyldte tortellini-pasta og den udsøgt lækre ragú alla bolognese. Denne udbredte optagethed af mad udspiller sig midt imellem noget af Italiens historisk mest betydningsfulde arkitektur.

Tamburini, en kulturel mad-oplevelse

De sultne og de blot nysgerrige er havnet i paradis i Tamburini, Italiens mest overdådige delikatesseforretning, et overflødighedshorn af kunstfærdigt indpakkede og tilberedte fødevarer, pastaer, kødvarer og salater. Et besøg her er mere en kulturel berigelse end en indkøbstur, men ingen med deres syns-, lugte- eller smagssans i behold forlader denne forretning tomhændet. Den nylige indretning af et bistroagtigt hjørne med selvbetjening er som sendt fra himlen. Tamburini finder du på adressen Via Capraie 1 i Bologna. Du kan læse mere om stedet på www.tamburini.com. Bemærk at skal du arrangere en kulturrejse til byen så er de fleste fødevarebutikker lukket torsdag eftermiddag og søndag.

Bologna ligger omkring 100 kilometer nord for Firenze og ca. 200 kilometer sydøst for Milano. Du kan læse meget mere om Bolonga og andre byer i Italien her på bloggen om kulturrejser. Er du interesseret i mad og vin i Italien har vi skrevet flere blog indlæg om netop dette emne.