Det gamle torv i Prag, byens hjerte

Det gamle bytorv i Prag er hjertet og sjælen i spirenes by og rejser du på kulturrejse til Prag i Tjekkiet, kan du ikke undgå at “støde” ind i dette smukke torv. Hele året rundt er der forskellige events og festivaler. Oplev f.eks Det årlige julemarked hvor frilufts-arrangementer og musikopførelser finder sted omkring et gigantisk juletræ. Der er bla. også et påskemarked som hvert år tiltrækker rejsende fra hele Europa.

Det vidunderlige arkitektoniske virvar i den ældste del af Prag ligger på østbredden af den slyngede Vltava-flod lige ved Karlsbroen. Byens første bebyggelser skød op her i 900-tallet, hvor en travl markedsplads voksede frem på denne strategiske placering ved floden ved en korsvej på Centraleuropas handelsruter. Det Gamle Bytorv (Staromestské námestí) stadig selve hjertet i Prag. Det var her, den plagede Kafka færdedes, men forvent ikke nogen melankolsk og paranoid atmosfære. I dag er torvet en veritabel teaterscene med udendørscaféernes parasoller i klare farver; butiksvinduer, der er en hyldest til kapitalismus; unge iværksættertyper, der er limet til deres mobiltelefoner; musikere, mimikere og taroklæsere; og et mylder af turister, der kommer for at se processionen af apostle og allegoriske figurer hver time på det berømte, 600 år gamle astronomiske ur (Staromestská radnice). En klatretur op i toppen af det 60 m høje tårn i det tidligere rådhus belønnes med en fantastisk panoramaudsigt over denne “De 100 Spirs By” – men det samlede antal spir og tårne må være dobbelt så stort. Som mange af denne hovedstads arkitektoniske perler ligefrem gløder kirken Týnský chrám (Teynkirken) fra 1300-tallet efter en nylig afrensning og restaurering, og dens prægtige gotiske facade og elegante dobbeltgavl er en af byens mest karakteristiske silhuetter.

Kulturrejser til Prag

Find inspiration til din kulturrejse til Prag i Tjekkiet i de mange forskellige indlæg her på bloggen om kulturrejser. Du kan bla. læse om andre seværdigheder, historien, kulturen og meget mere. Skal du selv arrangerer en kulturrejse til Prag kan du læse om udvalgte hoteller.