Den Transsibiriske Jernbane

Vi har i andre indlæg her på bloggen skrevet om kulturrejser med tog og en togrejse med Den Transsibirske Jernbane skal naturligvis også have nogle linjer med, for det er i den grad en kulturrejse på skinner.

Den Transsibiriske Jernbane, verdens længste sammenhængende jernbanelinje med en af dens mest mindeværdige togrejser, er over 9000 km lang – en tredjedel af afstanden rundt om jorden – og krydser otte tidszoner mellem Moskva og Vladivostok ved stillehavskysten, et område, der var lukket for alle udlændinge og de fleste russere under Sovjet-æraen. Dette netværk af ruter, en af de virkelige heroiske ingeniørbedrifter inden for de seneste 100 år, går gennem landskaber med tajga, stepper, ørkener og bjerge. Det var førhen en anstrengende rejse på flere måneder, men denne legendariske togtur kan i dag nydes i luksuøs komfort på en to uger lang rejse i selskab med dygtige guider.

Tre lidt forskellige ruter går i begge retninger med udgangspunkt i Moskva og St. Petersborg i det vestlige Rusland over Sibirien til Fjernøsten med mulighed for at gennemkøre Mongoliet og slutte (eller starte) i Beijing. Hver tur giver mulighed for grundig udforskning af regionale hovedstæder, fjerne byer og afsides landsbyer – det hele i den mest behagelige komfort.

Der er afgange mod øst fra Moskva og St. Petersborg eller mod vest fra enten Vladivostok ved stillehavskysten, Beijing i Kina eller Ulan Bastor i Mongoliet, Læs mere på www.siberianrail.com. Bemærk at der er et begrænset antal afgange fra sidst i maj til midt i september.

Kulturrejser med tog

Kulturrejser med tog er en rejseform som de senere år er blevet meget populær og jeg forstår godt hvorfor, da det er en yderst behagelig måde at rejse på og man kommer tæt på befolkningen på en anden måde end hvis man f.eks rejser på kulturrejse i bus eller bil. Der findes mange spændende togruter der er velegnet til kulturrejser, foruden Den Transsibiriske Jernbane er der f.eks Orient Expressen fra Venedig til London.