Tag med Orient-Expressen fra Venedig

Orient Express
Orient Expressen byder på en luksus og betjening, man skal se langt efter i de moderne tog. Foto: Mzximvs VdB, CC BY-SA 2.0.

Orient-Expressen bliver ofte kaldt for “kongernes tog, togenes konge”, og hvem kunne ikke tænke sig en rejse med dette berømte tog. Du kan vælge at tage med hele vejen fra Venedig til London og retur, eller udvælge en af de mange mindre ruter til bl.a. Firenze og Rom i Italien.

Et luksushotel på hjul

Den første Orient-Express forlod Paris i 1883 med kurs mod Istanbul på sin 2750 km lange rejse tværs over Europa. Den blev nedlagt i 1977, men er nu opstået igen som Venedig-Simplon-Orient-Express (VSOE) og er stadig en enestående togrejse.

De legendariske originale salonvogne med indgraveringer og poleret messing har fået deres oprindelige storhed fra 1800-tallet minutiøst restaureret og kan atter byde på en af de mest avancerede og luksuriøse togrejse, dog minus fortidens spioner, stumfilmsstjerner og de kongelige. Meget af den glamour og mystik fra 1920’erne, som krimiforfatteren Agatha Christie beskrev, er her dog stadig, og middagene og betjeningen er så fuldendt, som man kunne forvente på verdens mest berømte togrejse, en slags luksushotel på hjul.

Mange rutemuligheder

Selskabet bag tilbyder i dag togrejser ad et netværk af ruter over det meste af Europa (og forbinder således Rom og Prag med Istanbul), men den traditionelle 32-timers tur fra Venedig til London er stadig den hyppigst benyttede. Og selv om der er en række ophold og evigt skiftende landskaber undervejs, handler Orient-Expressen om toget selv. I takt med at togrejser i stigende grad drejer sig om hastighedsrekorder og en betjening, der i bedste fald ydes for et syns skyld, har man på Orient-Expressen virkelig chancen for at rejse tilbage i tiden til jernbanens guldalder.

Du kan læse mere om kulturrejser med Orient Expressen på www.orient-expresstrains.com.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere