Dalí i Paris

Salvador Dalí var en af de ubestridte mestre i den moderne malerkunst og samtidig en af de mest kontroversielle kunstnere på sin tid, med en blanding af teatralske og groteske gestus, provokerende politiske holdninger og en uafsluttet række af skøre påfund. Nu har du muligheden for at se alle disse aspekter af Dalí i en udstilling i Paris, der indledtes november sidste år og fortsætter indtil 25 marts i år.

Udstillingen finder sted i det berømte Pompidou-center for kunst og kultur – på fransk Le Centre National d’Art et de Culture Georges Pompidou – som ikke bare er en kunstinstitution, men også et berømt bygningsværk i Paris, opkaldt efter den tidligere franske præsident Georges Pompidou.


Se video om Dalí-udstillingen på Centre Pompidou

Over 200 værker

Over 200 værker (malerier, skulpturer, tegninger, m.m.) er præsenteret i en række kronologiske og tematiske sektioner i museet, der skal behandle følgende temaer:

  • Dialogen mellem kunstnerens øjne og hjerne og betragteren af kunstværket.
  • Dalí som pioner inden for performancekunst, idet han skabte flygtige kunstværker og manipulerede medierne som en person, der betragtede kunst som et globalt kommunikationsmiddel.
  • Spørgsmålstegn ved kunstnerens figur (persona) i lyset af traditionen.

Blandt de mesterværker, der præsenteres i Paris, er nogle af Dalís mest beundrede ikoner: The Persistence of Memory (Melting watches), 1931, Le Grand Masturbateur, 1929, Le Spectre du Sex appeal, 1934, samt L’Énigme sans fin, 1938.

Dalí som showman

Udstillingen vil også give mulighed for at opdage mere end hundrede værker på papir, objekter, projekter til scenen, film, fotografier og uddrag fra tv-programmer, der afspejler Dalís intense aktivitet ikke bare som kunstner, men også som “showman”.

Udstillingen forsøger kort sagt at kaste lys over alle dele af Dalís karakter gennem et bemærkelsesværdigt udvalg af hovedværker, takket være et meget tæt samarbejde med Museo Nacional Reina Sofia i Madrid.

Du kan læse mere om udstillingen og se åbningstider, priser m.m. på hjemmesiden for Centre Pompiduo.