Atlnaharrie Inn – spis og sov godt i Skotland

Atlnaharrie Inn her finder du gourmet mad på bredderne af Loch Broom. Er du på kulturrejse i denne del af Skotland og sætter pris på god mad i smukke omgivelser så er Atlnaharrie Inn i Ullapool et godt valg

Man lader verden bag sig, når man træder om bord i den private motorbåd for at blive sejlet over til denne afsides fåredriver-kro fra 1600-tallet på Loch Brooms stejle bredder. Det overjordisk vidunderlige ved Altnaharrie skyldes til dels, at der hverken er tv eller telefoner, og at stedets generator er lukket om natten. Der er kun otte enkle og yderst charmerende soveværelser til indkvartering af de andagtsfulde madelskere, der kommer alle steder fra for at nyde den norskfødte køkkenchef, Gunn Eriksens, madkunst.

Maden

Et mindeværdigt måltid indledes, når man sidder ved et bord, hvor vilde blomster stikker hovederne frem fra servietten. Der er altid en fast fem-retters menu, men man lægger med glæde aftenens forløb i hænderne på den mesterlige køkkenchef, der udelukkende anvender de tilgængelige råvarer fra havet og lokale leverandører. Hun har opnået sin stjernestatus ved at tage sig friheder fra normale gastronomiske konventioner; hver af de opfindsomme retters succes skyldes den delikat og enkel tilsmagning. Morgenmaden er lige så stor en fornøjelse, som aftenens måltid var et mesterværk.
Du finder Atlnaharrie Inn ca. en times kørsel fra Inverness og der er Motorbåd fra Ullapool, Wester Ross. Bemærk at hotellet lukker i perioden fra midt i oktober til starten af april.