Aktiviteter i Ligurien

Når man siger italiensk Riviera, siger man også Ligurien. 300 km kyststrækning ved det pragtfulde Middelhav, som altid har været Liguriens største ressource. Dette hav giver mulighed for tusindvis af måder at tilbringe ferien i Ligurien på. Her bydes på nogle af de smukkeste havparker i Italien, hvor man kan fremhæve Cinque Terre, Portofino, Berteggi og Gallinara.

Havet og dets dyreliv

Havet ved Ligurien har den højeste koncentration af havpattedyr i Middelhavet og entusiaster, der holder af at kigge på hvaler, kan her få en fascinerende og lærerig oplevelse ved at booke en tur på ”havets blå veje” og kigge efter disse pragteksemplarer af havets dyreliv. På båden vil en biolog afsløre information og kuriositeter omkring havpattedyrenes liv og de vil forklare de regler, der gælder, når man observerer dem, så deres naturlige opholdssted beskyttes og bevares.

Oplevelser i havdybden

Havbundene og skattene i Det liguriske Hav fortjener, at man tager en ”tur” under vandet for at beundre det fantastiske syn. Selv ikke-erfarne dykkere har mulighed for at nyde denne forunderlige oplevelse ved at henvende sig hos et af de specialiserede dykkercentre på de største feriesteder i Ligurien.

En tur på havoverfladen er perfekt for dem, som ikke ønsker at udforske havdybden og de kan foretages af folk i alle aldre. Ledsaget af ekspertguider og med svømmefødder, dykkermaske og våddragt kan man observere den smukke havbund ved blot at svømme på overfladen, idet man iagttager farverne og mangfoldigheden i floraen på havbunden og de mange fiskearter.

Festivaler og friluftsliv

For de, der foretrækker at holde fødderne på jorden, er Ligurien en ægte frilufts gymnastiksal. Bjergene, der står majestætisk bag rivieraen, er det ideelle sted for de, der elsker at trekke. Klipper, dale, vandløb og søer, med de typiske farver og dufte, som beplantningen i middelhavsområdet har, udgør en betagende naturskabt ramme for det liguriske bagland.

Festivaler og markeder.

I 2010 deltog mange berømte italienske sangere og nye talenter i den 60. Festival for italiensk Musik i San Remo. Under denne musikbegivenhed arrangerede San Remo Kommune mange kulturelle og turistvenlige arrangementer som underholdning for de tusindvis af mennesker, der hvert år flokkes i San Remo, som også går under navnet Blomsternes By.

Siden 1962 har Genova været vært for Den Internationale Søfartsmesse, en verdenskendt begivenhed, der samler de mest betydningsfulde udstillere inden for dette område på omkring 300.000 m2.