Ad Zarernes vandveje

At rejse på foldkrydstogt på kulturrejse er de seneste år blevet meget populært og ikke mindst i Rusland. Ad Zarernes vandveje er et krydstogt fra Moskva til St. Petersborg på de to floder Volga og Svir.

Følg Volga-pramdragerens sang på en sejlads fra Moskva til St. Petersborg, hvor turen går ad floderne Volga og Svir, langs bredderne af søerne Onega og Ladoga, og hvor man nærmere kan bese nogle af de småbyer, der udgør Moskvas “Gyldne Ring” med klostre og kirker tilbage fra 1000-tallet. Lige uden for Moskva ligger Sergejev Posad, den russisk-ortodokse kirkes hovedstad, og den lille by Uglitj, der blev grundlagt i 1148. Uglitj har bevaret meget af sin charme og sine originale træbygninger, bl.a. den berømte Zarevitj-kirke, bygget til minde om Ivan den Grusommes søn, der døde på mystisk vis på dette sted.

Øen Kizhi i Onegasøen – Europas næststørste sø – er fyldt med flotte eksempler på en urgammel træarkitektur, hvis højdepunkt er den 22-kuplede Kristi Forklarelseskirke fra 1700-tallet, bygget uden brug af et eneste søm.

Den flodrejsendes udsigtsplatform er en solid, om end ikke luksuriøs, tyskbygget, schweizisk drevet krydstogtbåd, hvor europæiske køkkenchefer fortolker det lokale køkken og sætter kolorit på denne typisk russiske oplevelse.

Der er afgange på flodkrydstogt fra både Moskva og St. Petersborg, ligesom det i perioder er muligt at sejle på mindre strækninger. Har du aldrig rejse på kulturrejse til Rusland på egen hånd før, så vil vi anbefale du første gang lader et rejsebureau arrangere dit flodkrydstogt.