Rejsemålet San Pedro på Costa del Sol

San Pedro Alcantra er et Costa del Sol feriested, som er populær blandt familier og par, der søger en afslappet atmosfære med skønne strande og med let adgang til livlige byer og feriesteder. Når man holder ferie i San Pedro, kan man tilbringe dagene ved poolen, på solrige strande og nyde de forskellige slags vandsport eller spille en gang golf på en af de mange professionelle baner som f.eks. Atalaya Park Golf Club. Man kan slentre omkring på det centrale torv med de snoede gader, hvor der findes marked, butikker, barer og restauranter eller tage på udflugter til den fantastiske bjergby Ronda samt til Gibraltar eller den vibrerende Malaga.

San Pdro ligger få minutters køretur fra nattelivets højborg, Puerto Banus, glamourøse Marbella og de smukke små strande ved Estepona. Dette er det ideelle feriested, hvis man ønsker et roligere feriested, hvorfra man kan udforske alt det Costa del Sol tilbyder.

Hvornår skal du rejse

Med over 320 solskinsdage om året er det ikke noget problem at opnå solskin i San Pedro. Hvis du foretrækker varmt vejr, så er juni, juli og august de varmeste måneder med de højeste temperaturer og de mest overfyldte strande. San Pedro er også travl i skoleferierne inklusive Påsken, August, Oktober og i julen; priserne vil være høje i disse højsæsonmåneder. Hvis du foretrækker et roligere tidspunkt, så vælg det lune forår og efterår, hvor du også vil være i stand til at opnå rabatter på flybilletter og indkvartering.

Vejret i San Pedro
Vejret i San Pedro er varmt og tørt det meste af året med temperaturer der kan krybe op på over 20 grader midt i april måned. De højeste temperaturer på 30 grader finder man fra juni til september måned, hvor sommeraftenerne vil være varme med 20 grader. Det regner faktisk aldrig om sommeren, regnen falder af og til – dog rimelig sjældent – i de varme forårs- og efterårsmåneder. Temperaturen er gennemsnitlig på 23 grader i disse perioder. Det er populært at holde vinterferie i San Pedro, hvor dagtemperaturen vil snige sig op på omkring 17 grader med kølige aftener på 8 grader.

Lufthavn og transport
San Pedro serviceres af Malaga Lufthavn (AGP), og der direkte fly fra de fleste lufthavne til Malaga året rundt. Flyvetiden fra Danmark er omkring 3½ time, og transfertiden ca. 45 minutter til San Pedro. Malaga lufthavn har mange faciliteter så som restauranter, barer, toldfri butikker, cafeterier og biludlejning. Tog, busser og taxaer uden taxameter afgår fra Terminal 3; husk af aftale turens pris med taxachaufføren inden afgang! Turen koster ca. 75 euros.
Man kan online bestille en privat shuttlebus til transfer, og det koster ca. 26 euros per person. Hvis man ønsker at udforske Costa del Sol, er det værd at overveje at leje en bil; priserne er billige og vejene i Malaga er i god stand, og man kører i højre side af vejen.

Strandene i San Pedro
Strandene på Costa del Sol gør, at man ønsker at vende tilbage til Spanien hvert eneste år. Disse vældige strækninger af gyldne og grå sandstrande og klipper og Middelhavets klare vand hvor mange af dem har opnået Det Blå Flag status for deres renlighed gør, at man bliver ved med at vende tilbage. Hvis man ønsker livlige feriesteder eller rolige små bugte, så behøver man ikke se efter andre steder end Costa del Sol.
Den 1600 meter lange Guadalmina Strand ligger blot en kort gåtur fra San Pedro bycentrum og er en ideel strand for familier og par, den er også en af favoritterne blandt de lokale. Denne smukke strand er stedet at tilbringe lange dage med afslapning og badning, men der er også masser af aktiviteter at dyrke så som windsurfing, jet ski og vandcykler. Desuden ligger der tæt ved to strandrestauranter og to strandklubber, hvor man kan leje en sol pavillon for hele dagen, og hvor man kan få lidt at spise.
En af fornøjelserne ved at holde ferie i San Pedro er muligheden for at slappe af på en afsides strand og blot indsnuse atmosfæren. De afsides strande i Estepona ligger blot 10 minutters køretur væk fra San Pedro, og den billedskønne Playa del Cristo er det ideelle sted at undgå de store skare af mennesker. De beskyttede bugte der vender mod vest betyder flere solskinstimer per dag. Selv om de er mere isolerede end strandene ved feriestederne, så er der faciliteter så som en strandbar.
Hvis man søger en vibrerende strandatmosfære, så skal man bare slentre langs stranden, indtil man når Puerto Banus. Dette er stedet, hvor man dyrker vandsport som jet ski, scuba dygning, windsurfing og sejler på bananbåde. Denne berømte strand har en strandklub, der serverer skønne måltider og er også stedet, hvor man kan finde en sol lounge og slappe af med en eller to glas Sangria.

Restauranter
San Pedro tilbyder et fint udvalg af restauranter med anretninger lige fra kinesisk og italiensk mad til mere traditionelt spansk tapas. Hvis du holder af fint og førsteklasses restauranter, så tag til Marbella, hvor man kan spise på nogle af de bedste fiskerestauranter. En af de mest populære restauranter her er noget med et så vildledende navn som Knut’s Gastrobar. Man skulle tro, der blev foretrukket tyske retter, men Knut’s Gastrobar har faktisk specialiseret sig i top kvalitet spansk køkkenkunst med en standard ,man normalt forbinder med en Michelin-stjerne restaurant.

Golf
San Pedro er golfernes paradis og praler med nogle af de bedste golfbaner i verden. Prøv blot professionelle baner som Guadalmina Golf Course, der praler af to baner langs stranden, og som er egnet til golfspillere på ethvert niveau.

Dykning
San Pedro praler med nogle fine scuba-dyknings faciliteter, der omfatter lektioner for begyndere og udflugter til skønne dykkerområder. Det er muligt at dykke om natten, og stederne kan indeholde sunkne vrag og grotter. Forvent at se et bredt udvalg af forskellige slags dyr som f.eks. røde edderkopper krabber, blæksprutter og mange andre arter.

Udflugter
Man bør ikke undgå en tur til Marbella, som ligger tæt ved. Marbella er stedet for de rige og berømte med smarte natklubber, designer boutiques, førsteklasses restauranter og den smukke marina. En alternativ tur kan være til det smukke Sierra de Ronda bjergområde, hvor man kan gå gennem det smukke landskab og stoppe op for at indtage sin frokost på en traditionel taverna.

Bådture
Bådture fra San Pedro kan enten betyde en rolig cruise rundt om kysten eller til et sted, hvor man kan dyrke havfiskeri. Man kan leje både for én dag og stoppe op undervejs for at indtage sin picnic på en af de mange afsides strande lands kysten. Eller tag med en charter sejlbåd for at iagttage delfiner med efterfølgende frokost om bord.

Strandene
Med omkring 20 strande at vælge imellem omkring San Pedro området, så vil man altid have mulighed for at vælge netop den, der passer én. San Pedro strand er en lang strækning med mørkt sand med masser af sportsfaciliteter og restauranter langs strandsiden. De nærliggende andre strande har strandklubber og flere historiske ruiner.