Gran Canaria oplevelser på din solferie

Gran Canaria – sol og afslapning året rundt!

Hop i badetøjet og slå dig ned i en solseng, mens du lytter til lyden af bølgeskvulp og vinden, der puster til bananpalmernes blade. Hvad enten, du rejser sommer eller vinter, byder Gran Canaria altid på sol, varme og afslapning.

Gran Canaria er den tredjestørste af de Kanariske Øer og ligger eksotisk placeret ud for Afrikas nordvestlige kyst ved Marokko og det vestlige Sahara. Selv om Gran Canaria ligger tæt på Afrika, er klimaet skønt, fordi øen har en dejlig tør varme og ikke samme høje luftfugtighed, som du kan opleve nogle steder i Middelhavsområdet særligt om sommeren. Temperaturerne på den skønne ø ligger året rundt på mellem 20 og 30 grader, og takket være de sydlige breddegrader er badevandstemperaturen på behagelige 20-25 grader. Du kan derfor roligt smide dig i en solstol og nyde øens mange soltimer uden at smelte helt væk.

Er du den aktive type kan du også prøve kræfter med aktiviteter som windsurfing, dykning, dybhavsfiskeri, kamelridning, golf eller tage på vandreture i de naturskønne omgivelser. Omkring en tredjedel af Gran Canarias naturområder er fredet af UNESCO, og du har mulighed for at opleve intet mindre end 33 unikke naturparker og gå på opdagelse i smukke – og lidt uhyggelige – underjordiske grotter og klippehuler.

Læs også: De kanariske øer byder på store naturoplevelser

Er du mere til kulinarisk aktivitet og citylife er der også et væld af skønne restauranter i alle prislejer, hvor du kan forkæle smagsløgene med lokale retter tilberedt af lækre, spanske råvarer, fisk og skaldyr fra det store hav og kød fra den lokale slagter. Og så er der selvfølgelig Las Palmas, Gran Canarias pulserende hjerte af en hovedstad med ældre bydele som Vegueta, der er centrum for et farverigt restaurations- og natteliv og den moderne og eksklusive bydel Triana.

Maspalomas

Vil du have en ferie i fredelige omgivelser, hvor du aldrig har langt til forlystelser, skal du bo i Maspalomas. Ferieområdet ligger som en grøn oase ved ørkenlandskabet, der strækker sig fra Playa de Maspalomas til Playa del Inglés. Forlystelsespark, vandland og kamelridning gør Maspalomas til børnenes absolutte favorit, og mange skandinaviske familier vender tilbage år efter år.

Byen er opstået som en planlagt turistby og har derfor en velfungerende infrastruktur og et stort udbud af forlystelser, restauranter og butikker. Samtidig har man formået at bevare Maspalomas autentiske charme ved at hole størstedelen af bebyggelsen i lav bungalow-stil, anlægge brede promenader og frede Maspalomas unikke ørkenområde, der kaldes “Mini-Sahara” på grund af sine karakteristiske sanddyner og klitter, der strækker sig langs den 12 kilometer lange sandstrand. Over stranden troner Maspalomas vartegn, det næsten 130 år gamle fyrtårn.
Playa del Inglés

Lige så snart solen står op, er der liv og glade dage på den otte kilometer lange sandstrand, der strækker sig hele vejen til Maspalomas-ørkenen. Ved hotelområderne er der masser af leben med vandsport, solsenge og servering på stranden. Længere ude kan du udse dig din egen favorit-klit og hygge dig i ro og mag med dit strandhåndklæde og en god bog.

Playa del Inglés

Playa del Inglés er en sand stamkundemagnet med mange tilbagevendende gæster. Når det kommer til underholdning og forlystelser, bliver det ikke meget bedre. Her er intet mindre end fem shoppingcentre, hvoraf Yumbo er det største, mens området ved Kasbah er centrum for byens herlige natteliv. De bedste restauranter finder du ved stranden. Et besøg på en lokal tapasbar er obligatorisk – her er både stemningen og maden helt i top.

Gran Canaria….
– er 1.560 kvadratmeter stor og ligger 150 km vest for det centrale Marokko
– har siden slutningen af 1400-tallet været underlagt spansk styre. Godt 400.000 af øens i alt ca. 850.000 indbyggere bor i hovedstaden Las Palmas
– ligger 5 timer og 30 minutters flyvning fra Danmark.