Fire udvalgte oplevelser i Toscana

Romantiske middelalderbyer. Storslået arkitektur. Smukke bakkede landskaber med bølgende gyldne og grønne marker, stolte cypresser og gamle, røde vingårde. Toscana er en af de mest idylliske regioner i Italien og højt elsket af sine mange stamgæster.

Glæd dig til en uforglemmelig ferie med et overvældende udbud af seværdigheder og et køkken, der vil fryde dine smagsløg og give dig inspiration til egne kokkerier lang tid fremover. Nyd de lange, dovne dage i solen på en lokal agriturismo, eller bo i nogle af Europas smukkeste byer. Tilbring dagene med at drikke cappuccino på det lokale torv, og sug til dig af den magiske atmosfære.

En rejse til Toscana er en rejse til det moderne Europas vugge. Det var her, Renæssancen opstod, og regionen har haft en enorm indflydelse på den vestlige verdens tankegang og kultur. Her færdedes kunstnere som Michelangelo, tænkere som Galilei, komponister som Verdi, samt forfattere som Machiavelli. Hele syv toscanske lokaliteter er på UNESCOs verdenskurturarvsliste, og i byer som Firenze, Lucca og Pisa kan du komme helt ind under huden på Toscanas fascinerende historie og betagende kulturarv.

Fire udvalgte oplevelser i Toscana

Firenze

Den toscanske hovedstad er et sandt orgie af kunst, kultur og historie. I den historiske bymidte er der kirker og caféer på ethvert gadehjørne, og langs den smukke Arno-flod kan du nyde solen og det bjergtagende syn af de mange elegante broer og palæer. Højdepunkter som Galleri degli Uffizi, domkirken, Ponte Vecchio, Galleri dell’Accademia og de fristende fashion outlets vil begejstre og imponere enhver besøgende.

Lucca

Lucca er ubetinget en af Italiens, hvis ikke hele Europas, smukkeste byer. De snævre stræder oser af middelalderidyl, og indenfor byens imposante fæstningsmure hersker en charmerende fredelig atmosfære. De gamle gader flankeres af mondæne villaer, palæer og traditionelle, okker farvede huse med røde tegltag, hvor der gemmer sig spændende butikker med lædervarer og kunsthåndværk af bedste kvalitet. Overalt er der yndige små kirker – nogle kan dateres helt tilbage til det 8. århundrede.

Pisa

En pulserende universitetsby med en rig historie og et skævt tårn, der er kendt i hele verden. Den toscanske by Pisa kombinerer på fornem vis moderne italiensk storbyliv med pittoreske renæssancebygninger. Her har du det optimale udgangspunkt for at udforske Toscanas rige natur og kultur.

Montecatini Terme

Oplev byen, hvor velvære og afslapning er i højsædet. Montecatini Termes termiske bade har tiltrukket besøgende i århundreder, og hvis du rigtig vil forkæle dig selv og stresse af fra en travl hverdag, er et ophold her en lise for sjælen. Fuldend selvforkælelsen med et besøg på byens fashionable restauranter eller en runde på den fine golfbane.

Husk at….
– smage berømte vine som Brunello, Vino Nobile, Chianti og Vin Santo, der alle har deres oprindelse i Toscana.
– køre en tur i landskabet, der bringer dig forbi det ene betagende scenarie efter det andet.
– nyd en risotto con funghi, der her har den helt rette, cremede konsistens, og en bruschetta med solmodne tomater.
– forkæl dig selv med en shoppetur i et af de internationale modehuses store outlets.

Toscana….
– har været en del af Italien, siden landet blev samlet i midten af det 19. århundrede, men regionen har bevaret sin helt egen identitet.
– har cirka 3,8 millioner indbyggere på 23.000 kvadratkilometer, hvoraf cirka 270.000 holder til i regionshovedstaden Firenze.
– flyvetiden fra Danmark til Firenze Lufthavn er cirka 2 timer og 30 minutter.

Læs mere om alle kulturrejser til Toscana