Dubai storbyferie eller badeferie?

Har du svært ved at vælge mellem storbyferie og badeferie, er Dubai løsningen.
Dubai er den arabiske klon af både Las Vegas og Manhatten på én gang – med lækker strand! På surrealistisk vis kan du på én og samme ferie shoppe amok i enorme shoppingcentre, tabe munden over himmelstræbende bygninger, storstilet arkitektur, luksuriøse hoteller, spise på udsøgte restauranter, tage på eventyr i ørkenen OG tjekke helt ud fra storbyatmosfære i en liggestol på en af Dubais skønne strande. Og så ligger Dubai kun 6,5 times flyvetur fra København.

Allerede på turen fra lufthavnen ind mod centrum imponerer Dubai. De store, nye veje er spækket med Porscher, Ferrarier og Rangeovers – de fleste hvidlakerede, så de ikke bliver overophedet i sommerperioden. For turister og andre, der ikke har adgang til så luksuriøse lift, er der bygget en ny, velfungerende metro, og tager du bussen, kan du vente den i lukkede busstoppesteder med aircondition – velkommen til Dubail!

I downtown Dubai bliver du mødt af en overvældende skyline af fantastiske bygninger som 828 meter høje Burj Khalifa, verdens højeste bygning, med det tilsvarende gigantiske Dubai Mall med hele 41.000 kvadratmeter at shoppe amok i.

Men Dubai byder også på vidunderlige strande som Jumeirah Beach, hvor blandt andet verdens eneste syvstjernede hotel, Burj Al Arab (Sejlet) ligger. Her kan du slappe af i solen og samle energi til at nyde storbylivet om eftermiddagen eller aftenen.

Læs også: Dubai er både sol og kultur

Shop Amok i Dubai Mall, der med sine 41.000 kvadratmeter er et af verdens største shoppingcentre. Her kan du finde ALT – dyrt som billigt. Selv om du ikke er shoppegal, er centret en oplevelse værd, fordi det foruden de fantastiske tøjbutikker også har et kæmpe springvand, et overvældende akvarium og en madafdeling, der får mundvandet til at løbe over. Her finder du blandt andet Carrie fra Sex and the city’s yndlings Magnolia Cupcakes og den populære, internationale sushikæde Yo Sushi.

Stå på ski indendørs i Ski Dubai, en kæmpe indendørs piste med stolelift, snowpark, hop og træer midt i Mall of the Emirates. To timer inklusiv tøj og udstyr koster cirka 300 kroner.

Spis middag på den japanske restaurant Zuma i The Financial District – et af de mest trendy steder lige nu. Priserne er som på en god sushirestaurant i Danmark. Er dit budget ikke til det, kan du nøjes med drinks om søndagen, hvor der er billige barpriser.

Forkæl dig selv med en Royal Hamam Spa på The One and Only Royal Mirage i Jumeirah-området, der hvor sheikerne bor. Det koster cirka 550 kroner for cirka halvanden times behandling.

Tag med på sightseeing her kan man bl.a. besøge den flotte Jumeirah-moske med de to minareter – et flot eksempel på moderne, islamisk arkitektur. Eller et fotostop ved Burj al Arab, Burj Khalifa og Zabeel-paladset, der huser den herskende familie. I Bastakiya-distriktet, der viser Dubai, som byen så ud i gamle dage med smalle gader og høje vindtårne, kan man besøge Dubai Museum, der holder til i det 180 år gamle Al Fahidi-fort. Herefter kan man tage forbi krydderi – og guld-souken ved Dubai Creek, hvor man kan købe spændende og billige krydderier og nødder samt guldsmykker til fordelagtige priser.

Burj al Arab eller Sejlet som det kaldes i daglig tale, er det mest eksklusive hotel i Dubai og et af Dubais kendetegn. Hotellet er meget dyrt og privat, og man kan ikke komme derind, med mindre man har en reservation. Middag på Burj kommer hurtigt op på et par tusinde kroner, men der er alternativer.

Man kan for eksempel reservere plads til Afternoon Sky Tea til 600 kroner per person eller drinks på Skywiew Bar med et minimumsforbrug på 300 kroner per person.

Burj Khalifa er med sine 828 meter verdens højeste bygning, og man kan komme øverst op på blot et minut med ekspress-elevatoren. Men husk at booke tid dertil. Kommer man ind fra gaden er der nemlig ofte udsolgt flere dage forud.

Dresscode i Dubai er casual. Dubai fungerer som mellemøstligt hovedsæde for mange store vestlige firmaer. Derfor har Dubai mange vestlige indbyggere og er i det hele taget præget meget af vestlig kultur Man kan derfor klæde sig stort set, som det passer en, men det er dog ikke velset, at kan kysser hinanden på offentlig gade.