Alle elsker Kreta

Rejs til Grækenlands mest populære ø, Kreta, og oplev ægte, græsk charme og varme, herlige strande, hyggelige havnebyer, en imponerende kulturarv og det fabelagtige græske køkken. Velbekomme!

Kreta – Grækenlands mest elskede ferieø

Alle elsker Kreta. Det vidunderlige sommervejr, den gode mad og den charmerende lokalbefolkning har tryllebundet danske rejsende i årtier, og mange vender tilbage hertil år efter år. Når du holder ferie på Kreta, kan du koble helt af fra din travle hverdag på Kretas skønne strande og nyde den behagelige badevandstemperatur og svalende havbrise. Men du kan også tage på enestående kulturelle oplevelser.

Overalt på Kreta kan du finde spor efter øens forgangne storhed – ikke mindst i det minoiske paladskompleks Knossos, Europas ældste by, der strækker sig over mere end 24.000 m2. Den spillede nemlig en central rolle i den græske mytologi, og man mente, at guden Zeus var født her.

Den kretensiske historie strækker sig hele 5.000 år tilbage i tiden, og minoerne, der beboede øen indtil cirka 1450 f.Kr., var Europas ældste civilisation.

Læs også: Kreta fuld af kultur og historie

Når du er færdig med at gå i fortidens fodspor, så besøg en lokal taverna og betragt de gamle mænd, der drikker stærk kaffe og spiller tavli, det græske svar på backgammon. Her kan du nyde den cremede, krydrede tzatziki, saftige souvlaki, delikate dolmades af friske vinblade og den elskede klassiker calamari, der bare smager bedst under græske himmelstrøg. Skyl efter med et glas køligt Retzina – det er føde, der er de græske guder værdige.

Chania

Chania-kysten byder på Kretas allerbedste strande og mangfoldige badebyer, der både tilgodeser børnenes behov og tilbyder underholdning for de voksne.

I feriebyer som Agia Marina og Platanias finder du familievenlige hoteller og et hav af hyggelige restauranter. Dagene går med sol og afslapning, mens børnene leger i vandkanten. Af de to feriebyer er Platanias den mest livlige, og når solen går ned, summer det af sommerliv på byens restauranter og barer. Uden for hotelområderne strækker de frodige bakker og plantager sig, og rejser du først eller sidst på sæsonen, indbyder området til spændende vandre- og cykelture.

Fra Agia Marina og Platanias har du kort afstand til selve Chania by, der er Vestkretas charmerende turistcentrum. I de kringlede, brostensbelagte stræder sælges lokale fødevarer, lædervarer og kunsthåndværk, der alt sammen er fremstillet efter stolte kretensiske traditioner. Byens hjerte er den venetianske havn, hvor der hersker en helt unik atmosfære. Sæt også tid af til det lokale marked i byens store markedshal, og lad dine sanser suge til sig blandt krydderier, grøntsager, fisk og frugter.

Kreta….
– er Grækenlands største ø og Middelhavets femtestørste.
– har 600.000 indbyggere, halvdelen af dem bor i landområderne, resten er koncentreret i de større byer.
– befinder sig på samme breddegrad som Nordafrika. Det giver dejlige sommertemperaturer på 25-35 grader helt fra april til november og en badevandstemperatur på over 20 grader sommeren igennem.
– ligger 3 timer og 30 minutters flyvetid fra Danmark.