Puerto Banus det trendy rejsemål 5 kilometer fra Marbella

Det dirrende og trendy feriested Puerto Banus ligger blot 5 km fra det Marbella. Dette er et af de mest berømte feriesteder i verden og er kendt for sin glamourøse party atmosfære, overvældende strande og berømtheder. Ud over strandene er den smukke marina et af højdepunkterne med mange designer boutiques, barer, restauranter og selvfølgelig den bedste natklub i Costo del Col. Feriestedet tiltrækker en ungdommelig skare og er et velkendt “stag og hen” party feriested, selv om det er ligeså populært blandt familier og par.
Sportselskere er godt forsynet med professionelle golfbaner, scuba dykning, sejlsport og ridning. Puerto Banus er et af de mest livlige feriesteder i Spanien, og dog er der en afslappet atmosfære i dagtimerne indtil natten falder på og tusmørket begynder med fest og farver indtil daggry.

Læs mere om området omkring Marbella

Hvornår skal du rejse

Hvis man ønsker varmt vejr så vælg de drønende varme sommermåneder, men forvent travle strande og overfyldte natklubber i Puerto Banus. Dette feriested er virkelig pakket om sommeren, i påsken og på fridage, hvor bankerne holder lukket. Men lavsæsonerne vil være ideelle, hvis man foretrækker varmt vejr og en mere afslappet atmosfære. Juni – august er den mest populære periode og priserne er høje, men vælg lavsæson-månederne hvor man kan opnå rabatter på indkvartering og flybilletter. Vinteren er også solrig, og ud over juleferien, så er det et godt tidspunkt for billige ferier til Puerto Banus.

Vejret
Puerto Banus har et af de bedste klimaer i Europa med over 320 solskinsdage om året. Somrene er varme og dagtemperaturen kan nå op på over 30 grader i august måned med varme aftentemperaturer på 20 grader. Hvis du aflægger besøg om foråret og efteråret så vil vejret stadigt være varmt, og man kan stadig svømme i havet. Der er tørt i Puerto Banus det meste af året, selv om der kan forekomme lidt regn fra november til marts måned. Vinterferierne har solskin med maksimum temperaturer på 17 grader om dagen, og denne festlige sæson er en meget populær periode.

Lufthavn og transport
Puerto Banus er en populær destination, og der er direkte fly fra de fleste lufthavne i Danmark året rundt. Flyvetiden er på ca. 3½ time og flyene lander i Malaga Lufthavn (AGP), som har restauranter, barer, toldfri butikker, vekslekontorer og biludlejning. Transfertiden fra Malaga Lufthavn til Puerto Banus er omkring 45 minutter. Tog, busser, og taxaer uden taxameter afgår fra Terminal 3; Aftal prisen på taxaen inden afgang, den vil være omkring 75 euros.
Uafhængig online bestilling af en shuttlebus eller bil 24 timer før ankomst er en god idé, og turen vil koste 23 euros per person. Man kan også vælge at være selvkørende, hvis man ønsker at udforske Costa del Sol. Biler kan bestilles online med priser startende ved omkring 85 euros pr uge. De større veje er i god stand, og man kører i højre side.

Strandene i Puerto Banus
Puerto Banus er berømt for sine vældige smukke strande og praler af 24 strande over en kyststrækning på 27 km. Strandene her har generelt fint gråt sand, men der er også gyldne og hvide sandstrande langs kysten. Havvandet er exceptionelt klart, og mange af strandene har fået det “Blå Flag” status. Puerto Banus har det hele, hvad enten du ønsker en familievenlig strand eller en sitrende strand med fester, der varer hele natten.

En dag tilbragt under solskyggende solpavilloner ved Middelhavet finder man ved Mistral Beach. Denne afslappede strand kan være livlig og har masser af vandsport aktiviteter så som jet ski, bananbåde og “wake boarding”. Strandklubben er stedet at spise frokost og selvfølgelig få en iskold sangria eller en øl. Dette er den perfekte strand, hvor man kan køle af om dagen og er populær blandt par ,der bare ønsker at slappe af.
En strand med en vibrerende fest atmosfære er Buddha Beach. Grunden til at den har denne festlige atmosfære er, at den ligger tæt på Sala Beach Club, en af de hottest klubber i området, og som praler med spa, pools, VIA områder, restaurant og barer. Dette er stedet, hvor der er levende musik, dans om aftenen og strandparties, og det tiltrækker de unge mennesker.

Det kan være svært at undgå de store skarer af mennesker, men en rolig strand, hvor man kan slappe af i en fredfyldt atmosfære er El Saladillo i Estepona, som ligger lidt mod vest. Denne strand og strandene langs denne strækning langs kysten bliver sjældent fyldt med mennesker og er hovedsaglig kun kendt af de lokale. Der er nogle få faciliteter så som en fiskerestaurant ved Pepe’s Beach, men de mange små vige og bugte er ideelle til isolation og afslapning.

Oplevelser

Mijas
Tæt på Puerto Banus by er der på bjergsiden bygget en hvid by Mijas. Denne by er placeret på bjergsiderne og er omringet af saftiggrønne marker. Udforsk dette område med dets fortryllende udsigt og med interessante steder som kan opleves i løbet af dagen, inklusive en kirke, tyrefægterarena, og en park. Dette er et meget populært område ved Puerto Banus, og er værd at besøge.

Læs også: Mijas den hvide landsby

Indkøb
Puerto Banus er vokset dramatisk de sidste par år. Der er mange velkendte firmaer og brands, som har åbnet deres outlets i dette område som f.eks. Zara, Body Shop, Mango, Karen Millen, og adskillige andre outlets og butikker. Forretninger tilbyder forskellige slags tøj ,og man kan finde alt hvad en ferie behøver til meget konkurrencedygtige priser. Det mest populære indkøbscentre i Puerto Banus er La Canada.

Biografer
Puerto Banus har et biograf kompleks, som har åbent 24 timer i døgnet. Denne biograf har alle de seneste engelske film samt spanske film. Hvorfor ikke tage i biografen, bestille lidt popcorn og iagttage en film, som lige passer dig? Det er et stort kompleks, som også har caféer og restauranter.

Vandland
I Puerto Banus vil du finde et vandland, som er det bedste i området. Vandlandet har swimming pool, vandrutsckebaner, osv og masser af anden underholdning. Der er volleyballbaner og et område for golfspillere. Dette er perfekt, hvis du har børn med på ferie, og som skal have en morsom dag.

Ridning
Puerto Banus er et meget populært sted med ridesport. Det er en skøn måde at udforske de nærliggende bakker og bjerge på. Man kan tage på ture til hest og forbavses over det omkringliggende landskab. Det er en god familie oplevelse.

Nattelivet
Der er masser af natteliv i Puerto Banus, og byen er fyldt med underholdning. Puerto Banus er meget populær på grund af sine modehuse. Der er også restauranter og barer og klubber som er temmelig moderne med henblik på udvalg af musik, mad, og drikkevarer for enhver smag.