Marbella, den glamourøse by i Andalusien

Marbella er kendt som den mest glamourøse by i Spanien, hvor de rige og berømte kommer. Men feriestedet tiltrækker også familier, par og grupper, der kommer for at opleve en blanding af smukke strande og et spændende byliv. En ferie i Marbella omfatter 27 km smukke spanske strande, de bedste restauranter og et natteliv, samt en by der er gennemsyret af historie ,men som også er en af de mest kosmospolitiske. Nyd en verdensklasse middag i de opreklamerede restauranter eller traditionelle retter på tapas barerne efter at have tilbragt dagen med indkøb i designervarehusene eller indsug kulturen i det historiske kvarter.

Marbella strandene er et højdepunkt, og man kan nyde de dirrende partystrande, dyrke vandsport ved de familievenlige strande eller slappe af på en af de mange kønne rolige strande. Der er meget mere i Marbella end glamour og glitre, og denne strand kan nydes af enhver.

Hvornår skal du rejse

Marbella tiltrækker feriegæster hele året rundt takket være det solrige klima; Juli og august er ekstreme populære måneder, varme og travle med dyre feriepriser. Marbella bliver afslappet og stille i forårs- og efterårsmånederne, og disse dejlige varme sæsoner er et populært tidspunkt at spille golf på og dyrke andre sportsaktiviteter. Foråret, efteråret og vinteren er klassificeret til at være lavsæsoner, men i skoleferierne i Påsken, efterårsferien i oktober måned og i julen vil der være travlt og mange mennesker. Undgå de travle perioder, og opnå samtidig store rabatter på fly, indkvartering og nogle udflugter.

Vejret
Der er som regel varmt hele året rundt i Marbella med en gennemsnitstemperatur på 22 grader, men man kan forvente afbrændte svedne områder med et vejr, der i sommermånederne når op på over 30 grader. I højsæsonmånederne juli og august vil der være tørt og varmt med aftentemperaturer på omkring 20 grader, og regnvejr er uhyre sjælden; det kan dog regne af og til i perioden mellem november og marts måned. Forårs- og efterårsmånederne er behagelige varme med en temperatur på 20 grader, og det er stadigt muligt at bade i begge disse sæsoner. Vintrene er korte og milde, og dagtemperaturerne vil nå op på 16 grader med mindst fem timers solskin.

Lufthavn og transport
Året rundt er der direkte flyafgange fra de fleste lufthavne i Danmark til Malaga Lufthavn (AGP). Flyvetiden er ca. 3½ time og den internationale Malaga Lufthavn har servicefaciliteter som restauranter, barer, toldfrie butikker, hoteller og biludlejning. Transfertiden til Marbella fra lufthavnen vil være på omkring 50 minutter, og der er busser, tog og taxaer ved Terminal 3; taxaerne har ingen taxameter, så aftalt turens pris før start.
Turens pris kan variere; en taxa koster ca. 70 euros og busbilletten omkring 5 euros. Man kan uafhængigt bestille en privat shuttlebus eller en bil online 24 timer før landing, og turen koster omkring 21 euros pr. person. Man kan også køre selv, og kan bestille en bil online. Vejene er i god stand, og man kører i højre side af vejen.

Strandene i Marbella
Med sine 27 km kyststrækning, kan man i Marbella vælge en ny og anderledes strand hver eneste dag og stadig ikke have set dem alle. De vældige rene strande er grunden til at ferier ved Marbella er så populære, og strandene bliver enormt overfyldte om sommeren. Med det varme rene Middelhavsvand, de høje temperaturer og en dirrende atmosfære, så er Marbella uovertruffen den bedste.

Nikki Beach er den mest berømte og glamourøse strand i Marbella, og er stedet man bør vælge, hvis man søger de livlige fester. Denne strandklub tiltrækker dem, der ønsker at ankomme og tilbringe dagen, og natten, på de enorme sol lounges, drikke cocktails og lytte til de berømte DJs. Det er også stedet at spise på en førsteklasses restaurant og nyde underholdning som de berømte Full Moon Parties. Tusindvis flokkes til Nikki Beach hver sommer, og denne primitive strand og opreklamerede klub er stedet,hvis man ønsker at blive lagt mærke til.

Ønsker man en strand, som er afslappet og familievenlig, så tag en tur på 10 minutter til Puerto Cabopino. Denne store sandstrand er uspoleret og praler af en smuk lille marina med mange barer og restauranter. Der er livreddere, og det rolige lave vand er perfekt for små børn at lege i. Der er en vandsportsklub på marinaen, og man kan forsøge sig med scuba dykning, leje en privat båd og tilbringe dagen på en delfincruise.

Hvis man ønsker at tilbringe dagen på en afsides lille strand så tag vestpå til strandene ved Estepona. Stykket med afsides vige og bugte er et perfekt sted, hvis man ønsker at undgå de overfyldte Marbella strande, og vandet er exceptionelt klart. Strande så som El Saladillo er skjulte hemmeligheder kun kendt af de lokale, og der er meget få faciliteter her ud over et par fisk- og skaldyrsrestauranter; det ideelle sted til afslapning og fred.

Strandene
Costa del Sols ædelsten er Marbella med sine 27 km kyststrækning og 24 strande. Lige fra sine mest kendte strækninger, som er travle og livlige, til de mere roligere afsides områder, finder man dyre klubber og barer, og regionen tilbyder strande for enhver smag. Vandsport er muligt i Marbella, lige fra vandski, wind-surfing, jet-ski og vandcykler, til parasailing, scuba-dykning osv.

Golf
Passende kaldt “Costa del Golf”, denne spanske kyststrækning praler af rigelige muligheder for ivrige golfspillere, og Marbella er ikke nogen undtagelse. Området er ideelt for golf entusiaster, hvad enten man er på den årlige ferie eller man har snuppet sig en weekendtur, så har stedet et vidunderligt klima og et mylder af verdensklasse designer golfbaner.

Tennis
Med det skønne vejr er det muligt at spille tennis hele året rundt i Marbella. Der er faciliteter overalt i området, mange drives af kendte navne, i de talrige tenniscentre, skoler og private klubber, samt på flere hoteller og lejligheds komplekser.

Ridning
En ideel måde at udforske de nærliggende bakker og bjerge, der danner Marbellas smukke bagland på, er ved ridning, som er en populær aktivitet, og der er mange skole- og ridecentre i området, der tilbyder alt lige fra maleriske ture på landet til rolige ture langs kysten.

Sejlads
Marbella har et antal af sejlklubber og skoler, der tilbyder et bredt udvalg af bådture. Lej en sejlbåd fra Puerto Banus og sejl ud på Middelhavet, og få Gibraltar eller de Kanariske Øer i sigte, eller nyd en tur i ro og mag op og ned langs kysten, og måske opdage nogle delfiner undervejs.

Peurto Banus
Lige vest for Marbella ligger den glitrende havneby Puerto Banus, for mange, indbegrebet af verdensbyen Marbella, og som er på faktisk enhver besøgendes liste. Med dens imponerende marina fyldt med luksus yachts og krydstogtsskibe, enorme bjerglandskaber og top kvalitetsbutikker, spisesteder og muligheder for at iagttage folk, tilbyder denne fortryllende by med sin sitrende og sofistikerede atmosfære mulighed for en vidunderlig dag.

Udflugter
Efter at have udforsket byen og tilbragt tid på strandene, beundret de smukke landskaber og vandret gennem den charmerende Orange Square, så bør man udforske området og nogle af dets attraktioner. Besøg Rhonda Tyrefægterarena, den ældste i Spanien, tag en tur til Picasso Museet i Malaga, tilbring en dag med at se på forskellige væddeløb, eller nyd en tur til øen Gibraltar og få lidt historie eller find en lille toldfri butik.

Parker
Costa del Sol har et stort udvalg af familie underholdning, med masser af valgmuligheder tæt på Marbella. Man kan vælge vandlandene i Fuengirola og Torremolinos, Zoologisk have eller krokodillepark, Selwo Safari Park eller Tivoli forlystelsesparkerne. Der er også mulighed for Mini-golf, go-kart og ten-pin bowling.