Mijas, den hvide landsby i baghaven på Costa del Sol

Med de hvidvaskede små landsbyer og stille atmosfære, er Mijas mest kendt som et afslappet ferieområde på Costa del Sol. Et bjergrigt landskab med udsigt over det flimrende Middelhav gør dette til et romantisk og fredfyldt sted, der er perfekt for familier og par. Men feriestedet er helt bestemt moderne med mange private huse, lejlighedskomplekser og hoteller med swimming pools samt et stort antal af smukke strande der kan udforskes. Aktiviteter kan omfatte vandsport så som scuba dykning og sejlads og golf entusiaster kan spille hele året rundt takket være det solrige klima og et udvalg på 9 golfbaner.

Kulturferie i Mijas har fokus på det traditionelle Spanien med dets travle markeder, atmosfæriske taverner og sommer festivaler med klassisk musik og flamenco dans. Men man kan let komme til at opleve en livlig aften ved at køre en lille tur til Marbella, Puerto Banus eller Torremolinos.

Hvornår skal du rejse

Mijas er et roligere feriested end det nærliggende Puerto Banus men er stadig populært i sommermånederne, når det er rigtigt varmt. Højsæsonen som er sommermånederne med de højeste priser, og det anbefales at bestille i forvejen. Forår og efterår er lune frem for varme, og det er et behageligt tidspunkt at spille golf på, at cykle og vandre i, og det er også det bedste tidspunkt at opnå rabatter på m.h.t. fly og indkvartering. Vintrene kan af og til være kølige, men det varme vejr er som regel det man oplever oftes. Denne lavsæson er ideel til at få noget sol til lave priser.

Vejret i Mijas
Takket være den høje beliggenhed, er Mijas en smule køligere end feriestederne ved stranden men ikke meget. Dagtemperaturen i sommermånederne kan snige sig op på 30 grader og over, og aftnerne vil være milde med 18 grader .Det regner sjældent om sommeren, og regnen kommer af og til i perioden fra november til marts måned. Forårs- og efterårssæsonen er varm med temperaturer lige under 20 grader i april måned og over 20 grader i oktober måned. Vinteren i Mijas vil være køligere men dagstemperaturer på 20 grader oplever man ofte, selv om aftenerne har temperaturer på omkring 6 grader, og det anbefales at have noget varmt tøj med.

Lufthavn og transport
Der er direkte fly fra de fleste lufthavne i Danmark til Malaga Lufthavn (AGP) året rundt inklusive discount fly. Flyveturen er på ca. 3½ time og transfer fra lufthavnen til Mijas er på 30 minutter. Lufthavnen har restauranter, barer, toldfri butikker, hoteller og biludlejning. Der er tog, busser og taxaer ved Terminal 3; taxaerne har ikke taxameter, så aftal turens pris inden afgang.
Taxaturen til Mijas koster ca. 40 euros pr. bil og man kan individuelt bestille en shuttlebus online, og turen vil koste 19 euros pr. person. Man kan også selv køre, og man kan bestille en bil online. Prisen på en lejet bil starter ved ca. 90 euros for en uge. De større veje i Mijas er i god stand, og man kører i højre side.

Strandene tæt ved Mijas
En af fordelene ved at holde ferie i Mijas er, at man er tæt på en mangfoldighed af bedårende strande. Mijas kystlinje strækker sig over 12 km, og de utallige små vige og sandede bugte ved La Cala har fint gråt sand, krystalklart vand og er det perfekte sted at tilbringe de solrige dage. De travle feriesteder Marbella og Puerto Banus ligger blot 30 minutter mod vest, medens der kun er en køretur på 10 minutter østpå til Torremolinos.
La Cala er en af disse smukke Costa del Sol strande, der udstråler en atmosfære af afslapning og stilhed. Stranden har “Det Blå Flag” og er forsynet med sol loungers og parasoller, omklædningsfaciliteter og brusere. Der er en promenade tæt på stranden med barer, restauranter og cafeterier. Det lave vand er ideelt for små børn at lege i, og det er muligt at dyrke vandsport i de varme sommermåneder.
Hvis du er på jagt efter en sitrende travl strand, så kør 10 minutter til Bajondillo Strand i Torremolinos. Det er en af de mest populære strande i området og har et overflod af muligheder for vandsport. F.eks. jet ski, parasailing og vandski. Denne strand er tæt pakket i sommermånederne, så kom tidligt for at være sikker på at finde en plads.
Der er mange rolige vige og bugte i Mijas, men for at opleve en af Malaga’s skjulte strande, så kør 10 minutter til Arroyo Hondo Beach ved Benalmadena. Denne smukke strækning med sand er næsten øde i lavsæsonen og er stille selv i højsommeren. Der er paraplyer og hængekøjer, som man kan leje, men der er kun lidt af de normale strandfaciliteter, hvilket gør det til et lykkeligt tilflugtssted væk fra de store skare af mennesker.

Oplevelser

Historiske områder
Mijas er en herlig gammeldags bjergby, fyldt med stejle gader med brolægning og små stenhuse og med smukke udsigter ud over landskabet. Den blev opdaget af hippier i 60erne og er nu et meget kosmopolitisk sted, og der bor mange folk med forskellig nationalitet her. Byens middelalderlige arabiske udseende giver Mijas et eksotisk udseende. En forfriskende forandring fra det moderne virvar af feriestederne neden for.

Strandene
Mijas ligger tæt ved et antal af feriesteder ved kysten inklusive Calahonda, Riviera del Sol og Cala de Mijas. Så herfra vil man have let adgang så langt øjet rækker til de bedste bugte og strande på Costa del Sol.

Ridning på æsel
Det er en stor fornøjelse at udforske Mijas med pakæsel-taxa, eller æsel-taxa, som man kan finde på byens centrale plads. Mijas er blot en lille by, men dens mange smalle gader er alle temmelig stejle og, i varmen, er det godt at kunne sætte sig tilbage og nyde en ridetur.

Kultur og fornøjelse
Besøg Carromato de Max, en sand hurtig samling af miniature genstande inklusive et indskrumpet menneskehoved – det vil med garanti fascinere børnene! Ermita de la Virgen de la Pena er en skøn lille helgengrav til byens skytshelgen, udskåret af munkene i 1500 tallet ind i en solid klippe. Der findes et tyrefægtermuseum, og der finder stadig tyrefægtning sted i Plaza de Toros.

Festivaler og oplevelser
Der findes adskillige lokale festivaler, den største er “the Romeria de San Anton” den første søndag i maj. Optog med spanske ryttere, heste og vogne. Der er et populært gademarked, kaldt El Barratillo, hver onsdag og lørdag, hvorfra der sælges frisk frugt og grøntsager, lokale kunsthåndværker, tøj, keramik, blomster og alt muligt andet man kan forvente at finde på et vellykket landligt marked.

Besøg La Cala de Mijas
Tæt ved vil du opdage La Cala. Her, om lørdagen, vil strandpromenaden forvandle sig til et karneval med klassisk musik, folkemusik og flamenco dans. Byen fejrer Noches de Luna y Playa (Måneskinsnætter og Strand) i alle sommermånederne.

Livlige Mijas Costa
20 minutters køretur væk ligger Mijas Costa, 7,5 miles af fin kystlinje omringet af feriesteder som El Chaparral, El Combo, Riviera del Sol og Sitio de Calahonda. Her er livet total moderne, og man vil finde et enormt udvalg af morsomme ting ,man kan foretage sig på havet så som jet ski, vandski, windsurfing, paragliding og meget mere.