Winchester Cathedral

Winchester Cathedral ligger i Hampshire, England og er et middelalderligt underværk, som er værd at besøge hvis du rejser på kulturrejse til denne del af England. Winchester ligger ca. 160 kilometer fra London.

I 1079 påbegyndtes arbejdet på Winchester Cathedral, der skulle blive til verdens længste middelalderlige katedral (169 m). Den er berømt for sit højre skib i tolv fag og er en af Englands fineste, lige smuk udefra som indeni. Den vidner om den tidligere markedsbys storhed i middelalderen, hvor Winchester som hovedstad i det angelsaksiske kongedømme Wessex var et vigtigt religiøst og kommercielt centrum. Katedralen er bygget af kalksten fra den nærliggende Isle of Wight på ruinerne af en saksisk kirke. Litteraturkendere valfarter hertil for at besøge Jane Austens (1775-1817) gravsted og kombinerer udflugten med et besøg i Chawton Cottage, hendes dejlige hjem 25 km vest for byen, hvor mange af hendes største værker blev til. Meget af den tidsalders ånd og stemning, der er udødeliggjort i hendes seks store romaner, bl.a. Sense and Sensibility (dansk Fornuft og følelse) og Emma, er stadig mærkbar i Hampshires bakkede landskab. Denne landlige egn var en guldgrube af litterær inspiration for en senere gigant, Thomas Hardy (1840-1928), der stammede fra det tilgrænsende Dorset (kendt under sit historiske navn, Wessex, i hans bøger), et af Englands mindste og kulturelt rigeste grevskaber.
Læs mere om serværdigheder til en kulturrejse i England her på bloggen. Du kan også finde flere informationer om Winchester Cathedral på www.winchester cathedral.org.uk.