The Royal Scotsman, kulturrejse med tog i Skotland!

Et luksushotel på hjul kan man også kalde The Royal Scotsman og har du tid og “råd” så er det en stor oplevelse at rejse rundt på kulturrejser i Skotland med dette berømte tog.

Fra den kiltklædte sækkepibespiller, der byder velkommen, når man stiger på det fornemt restaurerede veterantog, til udsigten over de storslåede landskaber fra salonvognen med mahognipaneler – der findes ingen bedre måde at se det skotske højland på. I dette tog, der er berømt som et af verdens mest eksklusive, kan man i romantisk edwandiansk elegance køre rundt mellem bjerge og dale ad næsten glemte jernbanestrækninger med ophold undervejs til besøg på prægtige herregårde og privatejede slotte. Dette femsetjernede udflugtstog er som et elegant herregårds-hotel på hjul med en uforlignelig betjening og kupeer, der er beklædt med ædeltræ, rigt indlagt med skotske motiver. Køkkenet byder på ypperlige måltider, baseret på udsøgte lokale råvarer, fra solid skotsk morgenmad til middage med fjordrejer, røget laks eller lammeribbenssteg. Udvalgt af vine overgås kun af prøvesmagningerne af whisky – tænk ikke på at køre hjem bagefter.

Start din rundrejse med Edinburgh som udgangspunkt her er det nemmest at få plads og der er altid gode flyforbindelser til Edinburgh. Afgange fra Edinburgh; alternative afgange fra London læs mere om kulturrejser til Skotland i de forskellige indlæg her på bloggen og om the Ryal Scotsman på www.royalscotsman.com