Rejser til Kina

Mange af kinas storbyer er moderniserede og højteknologiske med flotte skyskrabere, fancy restauranter og masser af attraktioner. Kina er verdens ældste kontinuerlige civilisation og kineserene elsker sine gamle traditioner. Tager du ud fra storbyerne vil du finde en fantastisk natur og gamle, charmerende landsbyer.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Kina

Kina er en af flere nye destinationer i Asien du snart kan rejse til med Escapeaway. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Kina og andre lande i Asien som f.eks. Thailand.

Inspiration og fakta

Når du rejser til Kina må du ikke gå glip af Den Kinesiske Mur, Den forbudte by, de tavse Terracotta krigere, eller de mange gamle templer hvor munkene prøver at opnå Nirvana. Kina er også kendt for at lave vidunderlig mad og du må ikke tro at maden i Kina er den samme som du bestiller på den lokale kinagrill. Hvis du tør kan du spise på en af de mange gadekøkkener, men det er dog mere sikkert at gå på en normal restaurant. Ligemeget hvad er maden i Kina i topklasse og kineserne går højt op i deres kogekunst

Kina - store modsætninger

Variationerne er store i Kina hvad angår kultur, sprog, rigdom og skikke. Byer som Shanghai, Beijing og Guangzhou er moderne og forholdsvis velhavende. Men selv om kun ca. 10% af Kina udgøres af dyrket land, bor omkring 50% af befolkningen i landområderne og dyrker stadig jorden ved håndkraft og med trækdyr.

Befolkning

I kraft af sin imponerende størrelse er Kina også kulturelt meget varieret. Således har Kina 56 officielt anerkendte etniske befolkningsgrupper, hvoraf langt den største er Han-folket som udgør 90% af befolkningen.

At rejse rundt i Kina

Den kollektive trafik er veludbygget og billig i Kina, og der er forbindelser til selv Kinas fjerneste afkroge. Men det kan dog kræve en del tålmodighed og udholdenhed at rejse med offentlig transport i et land med 1,3 milliarder mennesker. Derfor er det ofte værd at evt. rejse rundt med et privat tour-selskab, eller at købe de lidt dyrere togbilletter. En del af oplevelsen ved at rejse i Kina er også de mange fremmede skikke og traditioner, og selvom man nok kan føles sig på udebane er kineserne generelt imødekommende og venlige.

Seværdigheder og oplevelser

Kina har en række af verdens mest beundrede historiske seværdigheder, men også imponerende moderne arkitektur i f.eks. Shanghai og Beijing.

Den kinesiske mur

Den kinesiske mur er et stykke imponerende ingeniørkunst som blev påbegyndt 500 år før vor tidsregning og fortsatte ind til det 16. århundrede. Selv de dele af muren med flest turister er et spektakulært syn, men det kan anbefales at se muren ved f.eks. Simatai og Jinshanling, hvor der er færrest turister og umådeligt flot.

Den forbudte by

Det tidligere kejserlige palads i Beijing var igennem fem århundreder og under 24 kejsere forbudt område for den almindelige kineser. Kun kejserfamilien og hoffet måtte komme her. De fleste af paladserne i byen er fra det 15. århundrede, og arrangeret i overensstemmelse med teorien om yin og yang. Man kan let bruge en dag på at udforske området.

Terrakottahæren - kejserens vogtere

En af Kinas, og med sikkerhed Shaanxi's provinsens, vigtigste seværdigheder er udgravningen af tusindvis af lerfigurer (terrakotta) af krigere og heste i naturlig størrelse. Disse figurer er del af et stort gravanlæg til ære for Kinas første kejser Qin Shi Huang. Udgravningen foregår stadig, og vise dele har man valgt foreløbig ikke at udgrave for at undgå at beskadige de skrøbelige figurer. Via gangbroer i udkanten af de store udgravninger, kan man ved selvsyn konstatere at hver figur er unik og med imponerende mange detaljer.

Sejltur på Li floden

Li floden bugter sig ca 85 km sydpå fra Guilin til Yangshuo gennem noget af det flotteste landskab man finder i Kina. Fra floden har man udsigt til høje grønne bjerge i forunderlige former, som alle har deres eget navn og legender. Mellem toppene kan man se de lokale arbejde i markerne, og på floden møder man fiskere som bruger skarver til at fiske med. Et cruise på Li floden er med rette vældigt populært, og ofte højdepunktet på rejsen til Kina.

Turistinformation

Kinas officielle turistbureaus hjemmeside har en række interessante baggrundsinformationer om Kinas historie og kultur. På turistbureaus hjemmeside kan du desuden finde praktiske oplysninger om at rejse i Kina, og få information om seværdigheder i en række af Kinas byer.

Hoteller i Kina