Taormina – en autentisk siciliansk by

Byen Taormina ligger på den nordøstlige del af øen Sicilien og har cirka 11.000 indbyggere. Taormina har været et af Siciliens bedste rejsemål siden byen blev en del af den europæiske Grand Tour i det 19. århundrede. Taormina har rester af græske og romerske beboelser og et fint middelalderkvarter, samt slotsruiner.

Byen byder selvfølgelig også på moderne butikker og restauranter. Taormina byder på en fantastisk udsigt over kysten og Etna-vulkanen. Taormina har ligeledes gode strande, hvor du kan svømme i det klare og varme havvand. Taormina kan besøges hele året, men de bedste tider er juli og august, hvor der er  varmest. Man skal dog være opmærksom på, at det selvfølgelig også er på dette tidspunkt af året, hvor der er flest turister.

Taormina befinder sig 200 meter over havets overflade på Monte Tauro på Siciliens østkyst. Byen ligger 48 kilometer syd for Messina, som er Siciliens nærmeste by til det italienske fastland. Etna-vulkanen er omkring 45 minutters kørsel fra Taormina og længere sydpå finder man Catania, en af Siciliens største byer.

Taormina afholder mange forskellige arrangementer i løbet af året. Den årlige kunstfestival løber fra juni til august. Teater, koncerter og en filmfestival afholdes udendørs i det græske teater i løbet af sommeren. Madonna della Rocca fejres den anden weekend i september med en religiøs procession og fest. Taormina har også ét af de bedste karneval på Sicilien. Det afholdes i maj og det er med traditionelle dragter og sicilianske vogne.

Restauranter i Taormina

Taormina har mange gode restauranter i alle prisklasser. Det er et fantastisk sted hvis man gerne vil spise lækre fisk- og skaldyrsretter. Nær Duomo serverer restauranten Casa Grugno en blanding af moderne og traditionelt italiensk mad i en middelalderlig gotisk-catalansk bygning. Ristorante da Lorenzo serverer fisk og skaldyr på en terrasse med udsigt over havet. På Ristorante la Griglia serveres der traditionelt siciliansk mad på en udendørs terrasse, så man samtidig med middagen kan nyde det gode vejr. Har man lidt ondt i pengepungen, er restauranten Porta Messina et billigt og godt alternativ. Restauranten ligger ved siden af byens mure på Largo Giove Serapide 4.

Shopping i Taormina

Taormina’s centrum, især Corso Umberto, er et godt sted for shopping. Der er mange butikker, der sælger varer af høj kvalitet, primært fra Sicilien, men du vil også kunne finde designermode og smykker fra det italienske fastland. Der er butikker for mode, smykker, kunsthåndværk, keramik, dukker, porcelæns dukker og andre souvenirs.