Sport på Costa del Sol

Costa del Sol kaldes tit spøgende ”Costa del Golf”, men faktisk kan man dyrke et væld af forskellige sportsgrene, og det næsten konstante solskin, den kølige havbrise og den lave luftfugtighed forhøjer nydelsen.

Sejlsport ved Costa del Sol

Fra sandstrandene mellem Málaga til Estepona kan man stå på vandski eller sejle ud i små gummibåde, og man kan windsurfe fra marts til november. Mange af hotellerne tilbyder både leje af surfbræt og undervisning, men de virkelige entusiaster tager vestpå til Tarifa, Europas bedste strand og selvbestaltede midtpunkt for windsurfing. Den flade sandstrand er Spaniens sydligste punkt, og her blæser vindene direkte fra Atlanterhavet.

Dykning ved Costa del Sol

Scuba diving er ikke den store oplevelse på Costa del Sol, selvom det krystalklare vand ved Nerjas stenede strande har en interessant flora og fauna. Der er dykkerskoler på Gibraltar og i Almeria, og ud fra Gibraltar-halvøen ligger der adskillige interessante skibsvrag.

Tennis på Costa del Sol

Mange fastboende er vilde med tennis. Der er flere fashionable klubber og tennisbaner, og mange hoteller har deres egne baner. Kurser tilbydes af Lew Hoad Campo de Tenis, Andalusiens mest berømte tennisskole, der ligger ved Fuengirola.

Vandring i bjergene ved Costa del Sol

Kun få feriegæster tager sig tid til at udforske bjergene bag kysten, men på de lokale turistinformationer kan man få brochurer med forslag til vandreture i Sierra Nevada og Serraía de Ronda. Højt oppe i Sierra Nevada er der bjerghytter, hvor man kan overnatte, men andre steder er vandrestierne ikke ret meget mere udfordrende end en spadseretur i skoven.

Jagt ved Costa del Sol

Man kan løse jagt- og fisketegn, og jagtsæsonen går fra september til december. Ture på mountain bike, langrend og alpint skiløb, parapenting og paragliding er også ved at blive populære, sportslige udfordringer i Sierra Nevada.

Ridning på Costa del Sol

Sydspanien er berømt for sine elegante, andalusiske heste og i det hele taget ridning under enhver form, lige fra bjergture til den mest avancerede hestedressur. En ridetur gennem landskabet er en dejlig og afslappende oplevelse, og der er flere glimrende stalde langs kysten, der tilbyder rideture med guide på stranden eller inde i landet, og der er turarrangører, der er specialiseret i længere ture på hesteryg med overnatninger på små landlige hoteller.