Spis godt i Barcelona

Catalonien er et af verdens gastronomiske hovedsæder og naturligvis er hovedstaden Barcelona ingen undtagelse. Skal du på kulturrejse til Barcelona, giver vi giver her et bud på nogle spisesteder der er hotte lige nu – og nogle klassikere der altid er garant for en madoplevelse i verdensklasse.

Brug listen herunder som inspiration og gå endelig selv på opdagelse i Barcelonas mange kulinariske muligheder. Man bliver sjældent skuffet!

TICKETS – Ferran Adriá

Restauranten Tickets drives af brødrene Ferran og Albert Adrià. Måske lyder navnet Ferran Adriá bekendt. Han er også manden bag verdens mest omtalte restaurant – og den måske bedste nogensinde – El Bulli, der lå længere nordpå i Catalonien.

På Tickets kan du stifte bekendtskab med noget af den molekylære gastronomi, der har været med til at gøre Adrià-brødrende verdensberømte, men her er også mere traditionel spansk mad at få. Til gengæld er et ikke nemt at få bord på Tickets, der er ingen telefon, men du kan forsøge at bestille online her:
www.ticketsbar.es.

MAITEA

Tapas er godt, men prøv til afveksling en anden spansk specialitet inden for de lette, hurtige retter, nemlig pinchos. Her er Maitea et af Barcelonas bedste bud. Pinchos er en slags små pindemadder eller minisandwiches om man vil. Pinchos er mest kendte i baskerlandet, men Katalonien er absolut også et glimrende sted at nyde disse små godbider.

De lækre pinchos koster 12-14 kroner stykket, så der er mulighed for at prøve mange forskellige. Det er en rigtig hyggelig måde at spise sammen med vennerne og familien på.
Se mere her: www.maitea.es

LA BOQUERIA

La Boqueria er et marked og ikke en restaurant. Ikke desto mindre er der gode muligheder for at nyde et fantastisk måltid flere steder på La Boqueria, hvor der er masser af små serveringssteder. Kan man lide det man smager, er der naturligvis mulighed for at købe råvarerne med og lave mere derhjemme.

La Boqueria svarer til Københavns Torvehallerne – bare større og med bredere udvalg. Der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan smage på af friske og gode råvarer på La Boqueria. Og det er ikke kun smagen af mad, der er fantastisk på La Boqueria – alle farverne, lugtene og lydene og den travle handel; altsammen en sand fryd for sanserne.

www.boqueria.info