Seværdigheder og byer langs Algarves østkyst

Algarves østkyst er hjemsted for en lang række seværdigheder, naturskønne områder og hyggelige byer. Planlægger du en rejse til Algarve, så læs vores rejsetips herunder og få gode råd med på vejen. Spiller du golf, tilbyder østkysten i Algarve nogle af Europas bedste baner.

Golf og Quinta Do Lago på Algarve

Området Quinta Do Lago er på ca.650 hektar og er måske ét af Algarves mest eksklusive ferie-områder. I Quinta Do Lago på Algarve har man fastholdt en lav byggetæthed. Villaer og hoteller og ferielejligheder gemmer sig bag lunde af paraplypinjer, hvilket skaber et behageligt og eksklusivt miljø. I Quinta Do Lago finder man nogle af Algarves mest fornemme forretninger, førsteklasses restauranter, en strand, samt golf, tennis, ridning, squash og vandsport.

Næsten halvdelen af området er udlagt til golf fairways og greens og her findes tre af Algarves bedste golfbaner: Quinta do Lago, San Lorenzo og Pinheiros Altos. Men Quinta Do Lardo her i det sydlige Portugal er mere end et golfparadis, for i det vestlige hjørne af Ria Formosa naturreservatet finder trækfuglene et sikkert tilflugtssted. Quinta do Lagos komune har udlagt en natursti gennem de flodmundinger, klitter og marskenge, der ligger bag stranden. Man har også sat redekasser til småfugle.
 

Vale do Lobo på Algarve

 ”Vale do Lobo” betyder Ulvedalen, men dyrelivet i denne store luksusbebyggelse består vist mest af katte. Når dette er sagt, ser luksusvillaerne og lejlighedskomplekserne ualmindeligt lækre ud, og bestiller man en rejse til Vale do Lobo, er man sikker på at få hoteller og ferielejligheder af god kvalitet. Bygningerne på denne del af Algarve bæger præg af den byggestil, som kendetegner Algarve og overalt ses den mauriske påvirkning i buerne, altanernes gitterværk og de røde tegltage.

Området ved Vale do Lobo er smukt anlagt med buske og blomster. Mange af ejerne, som ofte er velhavende portugisere eller udlændinge fra England og Tyskland, bor her ikke året rundt, men udlejer deres privatboliger i Vale do Lobos gennem rejsebureauer eller ferieboligudlejere, så stedet har altid besøg af både faste og gennemrejsende gæster. Her findes alle fornødenheder og servicefunktioner – lige fra privat nødhjælp til banker, butikker, restauranter og barer og et luksushotel Dona Filipa. Stedet er i sig selv et fuldt funktionsdygtigt feriecenter. Der er også 5 km strand med et vandsportscenter. Det er især de fremragende sportsfaciliteter lige ved døren, der tiltrækker flest gæster.

Her er tre golfbaner inklusive det berømte syvende hul ”The Yellow”. Denne kræver et kraftigt drive over to kløfter i klinten. Barringtons er en fitnessklub i Vale do Lobo med inde- og udendørspool, samt sportshal, motionskurser, squashbaner og driving range til golf. Tenniscentret bliver drevet af den tidligere Davis-cup-spiller David Lloyd, bror til den mere kendte John. Der tilbydes træning, turneringer og særlig vejledning. 
 

Almansil på Algarve

Denne landsby vest for Faro breder sig langs hovedvejen N125 og består mest af barer og restauranter til beboerne i de omkringliggende områder. Men lige mod øst, på nordsiden af hovedvejen, ligger Säo Lourenco, en af Algarves mest interessante kirker. Kirken har et forgyldt alter og er dækket af azulejos fra det 18. årh. der skildrer Skt. Laurentius´ liv.
 

Loulé på Algarve

Loulé ligger 18 km nordøst for Faro. De fleste besøgende kommer her om lørdagen på grund af Sigøjnermarkedet, men Loulé er også et besøg værd på alle andre ugedage. Markedet er under alle omstændigheder overvurderet, medmindre man ønsker at købe blondeduge, tasker, bælter, sko og T-shirts til højere priser end i forretningerne. Men stadeholderne er en oplevelse at se på og det er tydeligt at med deres markante træk og mørke lød ser de umiskendelig anderledes ud end portugiserne. Kvinderne bærer lange skørter og mændene støvede cowboystøvler, selv om de nu om dage fragter varer i varevogne.

En anden interessant oplevelse er byens torv lige ved Praca da República, hvor man kan købe friske økologiske grøntsager og frugt, bundter af urter samt nødde- og frugtmix. De blødhjertede bør nok holde øjne og ører langt væk fra æskerne med pippende kyllinger og ællinger og de små kaniner med hængeører.

I Loulé lever håndværkstraditionerne videre. I gaderne omkring torvet ser man kunsthåndværkere arbejde i messing, kobber, tin og smedejern. Her bliver der også lavet keramik, vokslys, sko, kurvemøbler og seletøj. Turistinformationen ligger lige indenfor muren i borgen, som stammer tilbage fra maurerne. Her er ikke meget andet tilbage end udsigten fra murene. Højdepunktet i det lille museum ved turistinformationen er en rekonstruktion af et traditionelt Algarve-køkken.

Sognekirken Sao Clemente omfatter en blanding af stilarter, lige fra gotik fra det 13. årh. til senmanuelinsk ornamentik. Det sidste spores tydeligt i sidekapellet Sâo Brás. Det høje klokketårn med løgkuplen er den sidste rest af Loulés moské, og den tidligere minaret blev gjort kristen, idet man satte det portugisiske våbenskjold på tårnhvælvingen. Klokkerne og uret blev tilføjet i 1500-tallet. Overfor ligger et kønt lille skyggefuldt anlæg, som bærer det pikante navn Jardim des Amuados – De Surmulendes Have. Sao Francisco-kirken i Rua Vasco da Gama har et pelikanformet tabernakel, mens Nossa Senhora da Conceicao-kirken, nær slottet, næsten helt er dækket af blå og hvide azulejos, der skildrer bibelscener.

Selv om man arbejder så hårdt i Loulé, slår man sig én gang om året løs til karneval – de fem dages selvdestruktion før fasten. De fyrre dages faste (karneval kommer fra carne vale – kødets gang) forud for påsken, bliver ikke fulgt så nøje i Algarve, men festen fortsætter gerne. Man kan forvente flåder, fyrværkeri, blomsterkampe, dans og drikkeri, samt vand og mel-bomber, der smides efter vennerne, men sjældent rammer plet.