Savonlinna Opera Festival

Er du interesseret i opera og går kulturrejsen mod Findland, så læs mere om den kendte Savonlinna Opera Festival

Finland er “de tusind søers land” (faktisk er der tæt ved 188.000 af dem), med talrige vige og floder, fra Saimaa-sølandet nær grænsen til Rusland til Den Botniske Bugt i vest. Landet er tillige et af de tættest skovbevoksede områder på jorden – det tæt sammenvævede netværk af søer, omgivet af dybe fyrre- og birkeskove, giver et indtryk af uberørt natur, som man sjældent ser andre steder.

Byen Savonlinna, der ligger midt i prægtige, naturskønne landskaber, omfatter tre øer i Saimaa-søen i den østlige udkant af Sølandet. Denne by, der længe var kurby for de russiske zarer og deres følge, har siden 1912 været mere kendt for sin operafestival, den vigtigste i Nordeuropa, der afholdes hvert år i borggården på Olofsborg (Olavinlinna) fra 1400-tallet. Denne borg, der er en velbevaret vandborg, opført med henblik på at afvise angreb fra øst og i dag forbundet med fastlandet via en bro, er den mest romantiske ramme om nogen udendørs musikfestival nogetsteds, en ramme, der fremhæves af de mange timer med et forunderlig smukt lys sidst på dagen.

Savonlinna ligger omkring 350 km nordøst for Helsingfors. Savonlinna Opera Festival: Olavinkatu finder sted fra slutningen af juli til starten af august. Læs meget mere om opera i andre indlæg her på bloggen om kulturrejser eller om Savonlinna Opera Festival på operafestival.fi

Hotel Rauhalinna

Gælder det atmosfære og omgivelser i dag, er der kun ét sted at indkvartere sig for dem, der ønsker at forlænge magien efter en aftens operaforestilling, nemlig Hotel Rauhalinna. Det blev bygget i 1897 af en general i zarens hær og var en fantasifyldt maurisk-victoriansk drømmegave til hans hustru. Det ligger ved søen (og kan nås pr. bil eller pr. båd fra havnen i Savonlinna) og er med rette et populært sted at lade sig forkæle. Hotel Rauhalinna finder du ca. 15 kilometer fra Savonlinna. Hotellet har åbent fra først i juni til sidst i august; “Zar-buffet” kun i juli. Beregn ca. 30 minutter med båd til hotellet.

Læs om andre udvalgte hoteller i Europa her på bloggen om kulturrejser.