Saas-Fee i Schweiz – Alpernes Perle

Skal du på kulturrejse til Schweiz så læg vejen forbi Saas-Fee, her finder du smuk natur og kultur i den ligge hyggelige landsby. Besøg evt. byer på vej til eller hjem fra en rejse til Italien.

Saas-Fee

Alle falder pladask for Saas-Fee. Men næsten alt i disse egne er også i den grad storslået: Denne bjerglandsby (med tilnavnet “Alpernes Perle”) er omgivet af en majestætisk samling på 13 bjergtinder på over 4000 m (herunder de nærliggende Matterhorn og Dom; sidstnævnte er med sine 4545 m det højeste bjerg helt på Schweizisk grund). Dette er naturskønhed ud over alle grænser. Og selv om man naturligt ville forvente lige så storslåede skisportssteder, har det stejle terræn, den tætte gruppe af dramatiske tinder og de vidtstrakte gletsjere begrænset udviklingsmulighederne. Men Saas-Fee byder på nogle af de bedste sneforhold i Europa, og dens Felskinn-Mittelallalin-skiområde er Schweiz’ fremmeste rejsemål, når det gælder skisport om sommeren. Også egnens vandrestier i stor højde trækker mange sommerturister til.

I betragtning af en helt særlige atmosfære her (besøgende skal stille bilen uden for byen og benytte sig af et antal eldrevne biler inde i byen) kan byens andet store trækplaster måske forekomme en smule malplaceret: Den berømte køkkenchef Irma Dütsch, den humørfyldte nøgleperson på Hotel Fletschhorn. Hvad i alverden bestiller en så sofistikeret gastronomisk personlighed dog her, højt oppe på et skovklædt bjerg, i en slotsagtig hotel-restaurant lige uden for byen? Kvindelige køkkenchefer er et uvant syn i Schweiz, men Irma Dütschs internationale gourmet-tilhængere er så begejstrede, at de kalder hende “Alpernes Perle”. Hendes franskbaserede, regionale køkken med et let anstrøg af det eksotiske og poetiske ville gøre sig fornemt hvor som helst.

Information

Landsbyen Saas-Fee ligger ca. 250 kilometer øst for Genève og meget tæt på Zermatt. Vi befinder os meget nær den italienske grænse. Rejser du runt i Schweiz i egen bil, så husk at undersøge vejrforhold og om de forskellige bjergpas er åbne. Du kan finde informationer om andre rejsemål i Alperne som er værd at besøge på en kulturrejse til området i de mange indlæg her på Kulturrejser.dk