Hvad kan du opleve på en kulturferie i Thailand

Thailand er et helt unikt sted, og de kridhvide smukke strande, det skønne klima og det fantastiske thaikøkken fås ikke meget bedre andre steder. Men Thailand er også andet og mere end blot hvide sandstrande, sol og varme. Landet har en spændende historie og kultur, og på en kulturferie i Thailand er der rige muligheder for at få fyldt nogle gode oplevelser på kulturkontoen.

Buddhismen fylder meget i Thailand og i thailændernes hverdag, men på en afslappet måde. Overalt ser man små og store buddhistiske templer og liggende, stående og siddende Buddhafigurer. Munkene i deres iøjnefaldende orange dragter og glatbarberede hoveder færdes overalt i Thailand, og munkene er meget respekteret i befolkningen.
Hovedstaden Bangkok er et must på listen over steder, der skal besøges på en kulturferie i Thailand. Det kongelige tempel Wat Phra Keo & Grand Palace med den smaragdgrønne Buddha er bestemt et besøg værd. Det samme er Wat Pho-templet med den 45 meter lange liggende Buddha. I alt er der omkring 400 templer alene i Bangkok, så der er nok at se på. Nationalmuseet giver et godt indblik i thailandsk kunst og kultur. Og en tur på det berømte flydende marked i Bangkok bør der også være tid til.
Men det er bestemt ikke blot Bangkok, der byder på oplevelser. Ude i landet venter rismarker, regnskove, templer, bjerge, landsbyer, plantager og strande. Overalt i landet er der rige muligheder for at se og opleve thailandsk kultur. Så en kulturferie i Thailand handler også om at vælge til og fra, for der er så meget at se.

Thailands anden største by Chiang Mai er den vigtigste by i Nordthailand og bestemt et besøg værd. Chiang Mai ligger tæt på Thailands højeste bjerg Doi Inthanon på 2565 meter, og der er gode muligheder for at arrangere besøg til nogle af de bjergstammer, der bor i det nordlige Thailand. Elefantridning og elefantshows er også populære. Og derudover er der selvfølgelig masser af spændende templer at besøge. Et besøg i opiumsregionen Den Gyldne Trekant i det nordligste Thailand kan også anbefales.

På vejen fra Bangkok til det nordlige Thailand bør man stoppe i Kanchanaburi for at opleve River Kwai og Dødens Jernbane. De tre gamle hovedstæder og kulturbyer Ayuthaya, Lopburi og Sukhothai er andre spændende byer, hvor de mange templer og ruiner vidner om fortidens storhedstid.

I det sydlige Thailand finder man de mange strande og skønne tropeøer, som Thailand er så kendt for. Rundt omkring på øerne, blandt andet Phuket og Koh Samui, og i de små landsbyer er der også rige muligheder for gode kulturoplevelser.