Royal Portrush, golf og kultur

Royal Portrush er flotte udsigter og store udfordringer. Glofbanen ligger ca. en times kørsel nordvest fra Belfast og ligger i området Portrush, Antrim i Nordirland. Taler man om kultur i Irland og Nordirland er det ikke til at undgå golf, for denne sport har haft stor indflydelse på landets kultur.

Den eneste golfbane i Nordirland, hvor der har været afholdt British Open (1951), er Royal Portrush, en af landets to fremragende golfbaner, der til stadighed regnes blandt verdens 15 bedste. Det er landets flotteste og mest forførende, og sammen med sin konkurrent, Royal County Down i Newcastle, betragtes den som en af de skrappeste prøver for stort set enhver kølle i golfbag’en.

Den er én af tre “kongelige” baner i Nordirland, blev indviet i 1888 og kom under protektion af kong Edward 7. i 1893. Med udsigt over denne legendariske bane ligger de romantiske ruiner fra 1200-tallet af Dunluce Castle, det største normanniske slot i landets nordlige del. Dets farverige historie fortæller bl.a. om den dag i 1639, hvor dets køkken (og kokke) faldt i havet. Af Portrushs to 18-hullers baner er det Dunluce-banen, der løber med opmærksomheden, og den rangeres som nr. tre i Storbritannien. Favorithuller er det femte, “White Rocks”, med en fantastisk udsigt over havet og klipperne, og hullet med det rammende navn “Calamity Corner” (Det katastrofale hjørne), et af de mest skræmmende par 3’er i landet.

Den nærmeste lufthavn er Belfast international Airport læs mere på www.royalportrushgolfclub.com