Kulturferie på Koh Lanta

Koh Lanta er en af de sydligste af Thailands større feriedestinationer. Der er tale om en øgruppe med mere end 50 øer. En del af øgruppen hører til Koh Lanta Nationale Marinepark. Den største ø hedder Koh Lanta Yai, og er udover turisterne primært beboet af muslimske fiskere. På Koh Lanta Yai ligger øgruppens hovedby Ban Sala Dan, som er en lidt faldefærdig havneby centreret omkring den beskedne anløbsbro, som man kan sejle til fra Krabi By.

De fleste strande og hoteller ligger på vestsiden af øen, mens østsiden bebos af en række små fiskersamfund langs den kuperede kyst.

Øgruppen er mest kendt for sine flotte strande, så en kulturferie på Koh Lanta kræver nok lidt forberedelse. Det er en fordel selv at medbringe noget af kulturen, f.eks. i form af bøger, der kan læses på den rolige ø. Der er dog også mulighed for at dyrke den lokale kultur. Man kan for eksempel få thai-massage eller selv tage et massagekursus. Der er også kokkeskoler, hvor man kan fordybe sig i det fremragende thailandske køkken.

En tur med motorcykeltaxa er også en anderledes oplevelse. Hvis man tager en udflugt på hovedøen kan man blandt andet opleve et fyr drevet af solenergi og en lille landsby, hvor de fleste beboere er hav-sigøjnere. De er kendt for deres særlige ritualer, som kan opleves, hvis man kommer i tiden for Loi Rua-ceremonien. Som en del af ceremonien søsættes en 2 meter lang kopi af en båd for at imødegå den onde skæbne på havet.

Som på mange andre thailandske øer er vandkulturen i centrum. Strandene ved Ban Sala Dan ser umiddelbart mudrede og skuffende ud, men når man bevæger sig sydpå, når man hurtigt frem til det tropiske paradis.  På strande som Hat Khlong Dao og Long Beach er sandet fint og rent, og den tropiske jungle fuldender billedet af den perfekte strand.

De fleste af de andre øer i øgruppen er ubeboede, bortset fra et rigt dyre- og fugleliv. Også på hovedøen kan man se både aber og firben. Og ikke mindst under vandet er der masser af flora og fauna at kigge på, så Koh Lanta-øerne er et fint sted til snorkling og dykning.

Endnu længere mod syd vokser nye feriedestinationer langsomt frem på øer som Koh Kradan og Koh Muk. Så hvis man vil ud, hvor ikke mange Thailand-turister har været, er Koh Lanta kun det første skridt på vejen.