Rocca Scaligera i Sirmione

Rocca Scaligera ligger i Sirmione, en af de mange hyggelige byer du kan opleve på en kulturrejse til Gardasøen. Sirmione ligger i regionen Lombardiet i Italien, en af tre regioner der “deler” Gardasøen.

Vent, til det tynder ud i eftermiddagsmylderet, og gå derpå over vindebroen ind til dette eventyr-castello, der ligger næsten helt omgivet af Gardasøens dybblå vande. Dette slot fra 1200-tallet med sine mange tårne og flotte brystværn blev opført 3 km i søen af de mægtige della Scala- (eller Scaligeri)fyrster. Gardasøen er Italiens største sø og anses af mange for at være den mest naturskønne i denne region.

På samme måde som Bellagio ved Comosøen er kendt som Søens Perle, kalder yndere af Gardasøen Sirmione for Søens Juvel. På den anden side af slottet ligger den gamle bydel med snævre, boutique- og café-kransede gader; det er en bilfri ø, der stadig bringer mindelser om middelalderen. I antikken tjente denne søregion som det svale opholdssted om sommeren for Roms VIP’er, især den hedonistiske digter Catul, som blev tiltrukket af Sirmione både på grund af dens naturlige svovlbade og dens smukke omgivelser. Den dejligt beliggende Grotte di Catullo skal efter sigende være ruinerne af hans villa.

Sammenlignet hermed forekommer Villa Cortine Palace Hotel fra 1800-tallet nærmest hypermoderne. Med sin paladsagtige, yderst maleriske fremtræden og sine søjlegange er det lige ved at være for meget, men det er områdets fineste hotel med en velplejet have, der går helt ned til søen. Villa Cortine Palace ligger på adressen Via Grotte 12 i Sirmione

Rocca Scaligera ligger ved Gardasøens sydvestlige bred omkring 230 kilometer øst for Milano. De største byer i nærheden er Bergamo og Verona. Du kan læse meget mere om kulturrejser til Gardasøen i andre indlæge her på bloggen. Du finder bla. indlæg om udvalgte hoteller ved Gardasøen og på andre rejsemål i Italien.