Rossini Opera Festival

Rossini Opera Festival, opera på hjemlig grund i byen Pesaro i regionen Marche, Italien.

Den store komponist Gioacchino Rossini holdt så meget af sin hjemby, Pesaro, at han efterlod en mindre formue til byens myndigheder, som ærede ham ved at grundlægge en Rossini-stiftelse. Af disse midler opstod den årlige Rossini Opera Festival, udelukkende helliget hans værker (de sjældent fremførte så vel som de berømte) og i dag en af Italiens mest populære sommer-musikfestivaler, en favorit blandt Rossinis tro tilhængere, siden den blev indstiftet i 1980. Selv uden for festivalperioden udfolder livet sig omkring – hvad ellers? – den livlige Via Rossini. Pesaro er en populær, smuk badeby, og dens piazzaer og caféer er altid fyldt.

Hotel Vittoria

Vil man have det fulde udbytte af festivalen, skal man flytte ind på det smukt nyindrettede, men stadig gamle og ærværdige Hotel Vittoria ved havnen, mødestedet for festivalens stjerner. Stift bekendtskab med det kulinariske geni Otello Renzi, en sand madens og vinens discipel, hvis restaurant, Da Teresa, er opkaldt efter hans mor, der styrer slagets gang i køkkenet. Husets specialiteter, frisk pasta og friske fisk, tiltrækker hvert år de deltagende operastjerner. Hotel Vittoria ligger på adressen Piazzale della Libertà 2

Information

Rossini Opera Festival finder sted på adressen Via Rossini 37. Festivalen er over to uger fra midten til slutningen af august. Læs mere om opera i Italien her på bloggen om kulturrejser, du kan f.eks læse om La Scale i Milano. Vil du vide mere om Rossini Opera Festival så læs mere på www.rossinioperafestival.it.