Restaurant La Maison Troisgros

La Maison Troisgros som ligger i området Roanne, Rhône-Alpes, Frankrig er en af Frankrigs mest ansete restauranter, både fornem og hyggelig. Er du på kulturrejse i området og sætter pris på god mad og vin, så læs mere, men lad mig advare om at det er dyrt at spise på La Maison Troisgros

År efter folk har spist middag på La Maison Troisgros, taler de stadig med ærefrygt om denne restaurant, som om det havde været en religiøs oplevelse. Middag på Troisgros – fra husets enkle specialitet saumon à l’oseille (laks med skovsyresauce) til den store, rullende dessertvogn – tiltrækker gæster, der gladelig kører hele vejen fra Bruxelles for at deltage i denne gastronomiske fest. Le menu dans la tradition, en syvretters overdådighed, er en hyldest til de mange forskelligartede, lokale råvarer, fortolket gennem Pierre Troisgros’ uforlignelige talent. Da hans medkøkkenchef og bror, Jean, døde i 1983, trådte hans søn, Michel, til for at hjælpe sin far med at kreere noget af det fornemste mad nogetsteds i Frankrig.

På trods af stedets enestående ry er spisesalen overraskende ordinær – men på en eller anden måde alligevel en passende ramme om kulinariske perler, der er intet mindre end mesterlige. Restauranten driver tillige et lille hotel med dejlige værelser. Restaurant La maison Troisgros ligger på adressen place de la Care, Roanne ca. 90 kilometer nordvest for Lyon. Læs mere på http://www.troisgros.com/.