Kulturrejser til Bordeaux – Europas vin hovedstad

En kulturrejse til Bordeaux i det sydvestlige Frankrig, vil uundgåeligt komme til at handle meget om vin. Bordeaux er mest kendt for at lave nogle af verdens bedste vine og det er man heller ikke i tvivl om når man tager til byen.

Da Bordeaux ligger på floden Garonne, har Bordeaux altid været en vigtig havneby og handelspartner for England og Holland, der begge sætter stor pris på de fine vine som bliver fremstillet.

Spisning i Bordeaux

Selvom Bordeaux er mest kendt for sin vin, er restauranterne i byen også helt i top. Man kan få dejlig Fransk mad men også mad fra hele verden som for eksempel japansk, afrikansk og italiensk mad. Da Bordeaux ligger så tæt på Atlanterhavet er frisk fisk og skaldyr ret fremtrædende på mange af restauranternes menukort.

Et af de bedste steder at lede efter restauranter er omkring Place Du Parlement, hvor man finder noget som er tilfredstillende for enhver smag og restauranter som alle kan betale sig fra. Skulle man ikke gide på restaurant, er der også mange sandwich og fastfood barer netop i dette område som er et besøg værd, hvis man er mindre sulten og bare skal slappe af. Om sommeren bliver der altid stillet en masse boder op omkring floden, hvor der bliver solgt rejer, kæmperejer og andre skaldyr snacks.

Hvis man gerne vil ses i Bordeaux, skal man tage på cafeen Café Regent på pladsen Gambettaer, hvor alle dem som er noget i Bordeaux tager hen for at drikke kaffe. I cafeen for man lækker kaffe og godt bagværk, men man kan finde mange billigere alternativer rundt omkring Gambettaer som er mindst lige så gode.

Vin i Bordeaux

Bordeaux er en af de vigtigste vinproducenter i verden. Der er omkring 7000 vinproducerende slotte og 13.000 vinbønder i området.

De fleste af de druer, der dyrkes i Bordeaux-regionen til rødvin er Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, som giver styrke og god holdbarhed, og Merlot som bringer blødhed og smidighed til vinen. Merlot er den mest plantede drue i Bordeaux, og dækker 50% af vinregionen. Hvidvinene er for det meste udarbejdet fra druerne Sauvignon Blanc og Semillon, og nogle gange også med Muscadelle.

Tager man en kulturrejse til Bordeaux er det helt sikkert et must at besøge nogle af de smukke vinslotte som ligger i området. Her kan man tage en vinsmagning og komme rundt og se hvordan man laver den fabelagtige vin.