Capri, populær hos romerske kejsere og moderne livsnydere

Capri som ligger tæt på de kendte rejsemål Sorrento og Amalfikysten omtales blandt de lokale ofte som øen der er en glamourøs udpost for romerske kejsere og moderne livsnydere. Er du på kulturrejse til Sorrento eller Amalfikysten så bør du bruge en dag på at opleve Capri, og endnu bedre bor her et par dage hvis du har tid og råd. Nøjagtig som amdre store turist seværdigheder i Italien, så er Capri en helt anden ø efter kl. 16 når alle en dags turisterne er rejst hjem!

Denne flydende, uslebne diamant af en ø har været et populært sommerferieområde, siden den romerske kejser Tiberius gjorde den til sit regeringssæde i år 26. Siden dengang har næsten hver eneste kunstner, designer, filmstjerne, diva, politiker, forfatter, kongelig og finansmand af betydning gjort sin entré på øens teaterkulisseagtige Piazzetta, som den engelske forfatter Noël Coward kaldte for “den smukkeste operettescene i verden”. Et forførende klima, frodige middelhavshaver og fascinerende udsigter fra de bilfri byer Capri og Anacapri understreger, hvorfor dette 13 km2 store ø-paradis, omgivet af smaragdgrønne vande, er så højt elsket.

La Fontelina

Solen, havet, god vin og dejlig mad forenes på prægtigste vis på en solflimrende terrasse under bambustaget på La Fontelina.Udsigten til Capris berømte faraglioni, tre sylespidse klipper – den højeste rager næsten 120 m op – der hæver sig blot få minutter væk ud for denne uhøjtidelige restaurants misundelsesværdige beliggenhed på den kuperede kyst, er uden sidestykke. La Fontelina tjener tillige som Capris populæreste badested, hvor gæsterne kan solbade og tage en dukkert før og efter en frokost, der højst sandsynligt vil omfatte mange glas af restaurantens specialitet, en frugtfyldt sangria. Frokosten kan bestå af en enkel insalata caprese, øens specielle, superfriske mozzarella og søde, skivede tomater; en bedre salat vil man sjældent få at smage.
På trods af den endeløse parade af de rige og de kendte er dette ikke nogen luksusø, og enkelhed er i højsædet her.

Hotel La Scalinatella

Selvglæden holdes i stramme tøjler på Hotel La Scalinatella, Capris fristed i højderne. La Scalinatella, det dydige modstykke til det langt mere ekstravagante Hotel Quisisana (som ejes af samme familie), er bevidst afdæmpet, men på mange måder mere elegant. Det har samme atmosfære af afslappet luksus som en privatejet villa.

Da Paolino

Spis middag på Da Paolino, en af Capris dejligste restauranter: Den ligger i en frodig citronlund, hvor store frugter hænger ned fra grenene over bordet. Disse citroner er stedets centrale ledemotiv; stiliserede udgaver kan ses på tallerkenerne og på tjenernes veste – og den ægte vare pryder den friske fisk, der svømmede rundt i de lokale vande blot timer tidligere. Her serverer man et enkelt og godt cucina caprese i en atmosfære af festa og for at fejre, at dagens sidste båd har sat kursen mod Napoli. Tag ikke tilbage til byen til det obligatoriske nattesjov på Piazzettaen uden først at have prøvet Paolinos dessert-specialitet – ja, man kan næsten gætte det: en portion hjemmelavet citronsorbet.

Information om rejsen til Capri

Capri ligger ca. 45 minutter med flyvebåd fra Napoli og ca. 20 minutter fra Sorrento. Bor du på Amalfikysten skal du regne med ca. en times sejlas. La Fontelina nås via en 10-minutters bådtur fra Marina Piccola på den anden side af bugten, hvor gæster tages om bord og sættes af på molen. Alternativt er der en herlig gåtur til eller fra Piazzettaen som tager en lille time. Undgå heden og turiststrømmen i august. Du kan læse meget mere her på kultur bloggen om Capri og andre rejsemål i Campanien som regionen hedder her i det sydlige Italien.